Hoppa till sidans innehåll

Inför tredje säsongen av Hibs Superliga

13 OKT 2019 00:10
  • Uppdaterad: 13 OKT 2019 00:10

Idag, söndagen den 13 oktober, inleds den tredje säsongen av Hibs Superliga. Och det är den största någonsin med 5 lag och nästan 100 aktiva spelare. Vi har fått en pratstund med ligachefen Magnus Westlund inför nya säsongen.

Vi går in på tredje säsongen för Hibs Superliga och den är större än tidigare. Fem lag är med i år. Hur ser du på årets upplaga kontra tidigare säsonger?
Riktigt roligt med ett lag till, var nära att vi kunde ha fått in ytterligare ett lag och vi hade då varit sex lag vilket hade varit perfekt för det upplägg vi har, men fem lag kommer bli kul så man inte behöver möta samma lag varje omgång.

Har ni några nyheter för årets säsong?
Inga nyheter direkt, enda skillnaden i upplägget är väl att man med fem deltagande lag spelar tre matcher vissa omgångar, och två andra, jämfört med tre matcher per omgång de andra säsongerna på fyra lag.

Elm’s och GAIF brukar nämns som favoriter i HSL, stämmer det även i år? Eller finns det starka utmanare?
Elms's och GAIF brukar alltid få ihop ganska bra lag, men i år tycker jag även Hagfors kommun och Uddeholm ser riktigt starka ut, MBS kommer nog även kunna göra bra ifrån sig om de får in sina vassaste namn på pappret. Jag tror på en mycket jämnare serie i år jämfört med tidigare säsonger.

Vad tror du är det som gör att uppemot 100 personer finns med i HSL, vad är det som lockar med korpinnebandy/motionsinnebandy?
Tror de flesta tycker det är ett bra koncept och en rolig grej, träna lite körp nån dag i veckan, och sedan spela matcher en gång i månaden. Bra för hälsan att få röra lite på sig och en bra sammanhållning mellan lagen.

För egen del, har du någon målsättning med årets säsong? 
Min målsättning i år är att göra mer assist än mål.

Här finns all information Hibs Superliga: http://superliga.hibs.nu/

HUVUDSPONSORER

HK_L_box_cc

unihoc 

hemgarden_logo (2)


guldfemman_logo_rgb_pos


Instagram

Postadress:
Hagfors IBS - Innebandy
Kansli, Storgatan 6B
68331 Hagfors

Besöksadress:
Storgatan 6B
68331 Hagfors

Kontakt:
Tel: 0563540114
E-post: This is a mailto link

Se all info