Hoppa till sidans innehåll

Elm's Innebandy vann Hibs Superliga

07 MAR 2019 10:46
Intervju med lagkaptenen Kim Asplund
  • Uppdaterad: 07 MAR 2019 10:46

I helgen avgjordes slutspelet av Hibs Superliga. De fyra medverkande lagen inledde dagen med semifinalerna innan sedan bronsmatch och final följde. Ifjolårsvinnarna GAIF hade vunnit grundserien och gick in som favoriter.

GAIF vann också mycket riktigt sin semifinal mot Hagfors kommun. I den andra semifinalen ställdes Uddeholm mot ifjolårstvåan Elm's Innebandy. Elm's gick vinnande ur den fighten.

Finalen blev således en repris på förra årets dito. Då vann som sagt GAIF, men nu fick Elm's revansch och vann med 5-3! Därmed kan de titulera sig mästare av Hibs Superliga 2018/19!

Här finns all information kring resultat och de priser som delades ut i samband med slutspelet samt en del bilder från i lördags.

Vi har fått en pratstund med Elm's lagkapten Kim Asplund efter segern.

Först och främst grattis till segern! Med några dagars distans till segern, hur känns det att få revansch för förra årets förlust mot just GAIF?
De känns otroligt skönt eftersom vi va bättre laget även förra året med en tung sudden-förlust så de har varit en ettårig längtan till revansch.

Ni kom in till slutspelet som serietrea och fick möta Uddeholm i semifinal. Hur gick tankarna inför matchen och vad var det som gjorde att ni vann?
Tankarna inför matchen kändes som att de skulle kunna bli en jämn match även om ja visste att vi hade de bästa laget för säsongen till just slutspel. Men Uddeholm kan man aldrig räkna bort och vi har haft problem att vinna mot dom i serien men tyvärr för Uddeholms del saknades vissa spetsspelare så de blev en ganska enkel seger med några tidiga mål.

Finalen blev sedan mot ärkerivalen GAIF. Ni känner varandra väl efter många duster genom åren. Vad hade ni för plan och taktik inför matchen?
Vi hade spelarmaterial för att köra en "Elm's special" och de var precis de vi gjorde, hög press och snabba spelvändningar med ett krosspassningsspel som för dagen satt som ett smäck.

Blev matchen som du tänkt och vad skulle säga vad det som gjorde att ni kunde stå där som segrare?
Matchen blev inte lika tuff som ja hade trott, vi har mycke boll och en säker 5-3 seger. Vi har ett riktigt bra lag där alla spelare har en väldigt hög lägsta nivå.

Är det några enskilda spelare du vill lyfta fram som bidrog lite extra till att ni kunde vinna?
Ja tre spelare lite extra. Målvakten Stefan "Galgen" Persson som endast släpper in 5 mål på 80 min korp är riktigt bra. En spelare som inte alltid syns i poängprotokollet men som tar ett stort defensivt ansvar är Linus Lövgren, han spelar smart å enkelt. Sist men inte minst Mattias Edh som är en riktig lirare , en poängspruta som snittat fyra poäng/match dom fem senaste. Han skulle lätt kunna bilda backpar med brorsan Daniel i Karlstad om han skulle träna lite.

Andra säsongen av Hibs Superliga är över, ser man till tabellen var det klart jämnare mellan topp tre i år än ifjol. Hur ser på säsongen i stort för ligan?
Ser lovande ut, alla lag har mönstrat lag varje omgång vilket vi hade lite problem med förra säsongen.

Vad har du för förhoppningar i framtiden kring Superligan?
Förhoppningen är väl att de ska kunna bli som i hockeybokyn med två divisioner och sex lag i varje så att alla matcher blir så jämna som möjligt.

Återigen stort grattis till segern!
Tack så mycket! Ett stort tack till Hibs med bröderna Byströms i spetsen för en lyckad säsong.

HUVUDSPONSORER

HK_L_box_cc

unihoc 

hemgarden_logo (2)

vf


stotta-logo-rotated

guldfemman_logo_rgb_pos


Instagram

Postadress:
Hagfors IBS - Innebandy
Kansli, Storgatan 6B
68331 Hagfors

Besöksadress:
Storgatan 6B
68331 Hagfors

Kontakt:
Tel: 0563540114
E-post: This is a mailto link

Se all info