Hoppa till sidans innehåll

Distriktslags-SM väntar för tre spelare

28 OKT 2021 15:19
Intervju med Jesper Jansson
  • Skapad: 28 OKT 2021 15:19

På lördag inleds distriktslags-SM för spelare födda 2004. SM:et skulle egentligen ha gått i januari, men blev uppskjutet p.g.a. pandemin. Men imorgon får de 40 uttagna tjejerna och killarna från Värmland sätta sig på bussen och åka iväg. I killarnas trupp återfinns tre spelare från Hagfors IBS.

De tre spelarna är Jesper Jansson, Daniel Svensson och William Jern. Tillsammans med sina sjutton uttagna lagkamrater ställs de mot Östergötland, Halland, Norrbotten och Västerbotten i gruppspelet. De två lagen som tar mest poäng i gruppspelet får spela slutspel, de övriga lagen får spela placeringsmatcher. Vi ska nämna att en av förbundskaptenerna för killarna är Jenny Johansson.

Matcherna på SM börjar på lördag och avslutas sedan på tisdag.

Vi har fått en pratstund med Jesper Jansson inför SM.

Hur är känslan inför helgens stora äventyr?
- Känslan är bra och jag är riktigt taggad på att äntligen få spela SM.

Hur har förberedelserna varit för er?
- Vi har haft några träningar och träningsmatcher med truppen och det har sett riktigt bra ut.

Vilka spelare verkar det som att du får spela tillsammans med och hur känns samarbetet?
- Hittills har jag mestadels fått spela med Danne (Daniel Svensson) som också spelar i Hibs, Sebbe (Sebastian Öijen) från RIG och Noah (Swahn) från Karlstad. Vi har ett bra spel ihop så det känns riktigt bra!

Vad tror du om motståndet i gruppen?
- Östergötland mötte vi i en träningsmatch för några veckor sedan och spelade lika och denna match tror jag kommer bli tuffast av alla i gruppen. De andra motståndarna har jag ingen koll på tyvärr.

Vad har ni satt för målsättning och vad tror du om era chanser?
- Våran målsättning är såklart att gå hela vägen och det tror jag vi har en bra chans till att göra.

Du är ju inte ensam från Hibs utan även Daniel Svensson och William Jern är med ju med. Vad har du att säga om om dom? 
- Jern är en trevlig grabb som alltid sprider glädje både på och utanför planen. Han har som spelare snabba reflexer, bra i sidled och väldigt rörlig. Danne är en härligt och lättsam kille. På planen är han en målkung med bra teknik och ett ruggigt bra dragskott. Han har även en bra blick för spelet.

Vad ser du mest framemot med SM?
- Jag ser mest framemot att spela mot och med väldigt bra spelar. Samt att det ska bli en väldigt roliga resa både på och utanför planen.

Nu är förstås valet enkelt från både klubbens och din sida att SDF-SM går före, men hur kommer det kännas att följa A-lagets match på distans på lördag? Vi ser att ni passande nog inte spelar på eftermiddagen.
- Valet är enkelt som du säger. Såklart så är det tråkigt att följa matchen på distans men jag kommer följa grabbarna och hoppas att det blir ytterligare 3 poäng för oss.

Du har startat de två senaste matcherna med A-laget. Hur har det varit och vad har varit den största omställningen från spel i juniorserierna?
- Det känns bra att ha fått det förtroendet och den största förändringen skulle jag säga är tempot som är mycket högre och så är de såklart mycket tuffare.

Information kring du följer matcherna på SM:
https://www.innebandy.se/varmland/inlaegg/lista/sa-foljer-du-varmlandslagen-pa-distriktslags-sm/

Hagfors Innebandygymnasium:

HUVUDSPONSORER

HK_L_box_cc

unihoc 

hemgarden_logo (2)

 


guldfemman_logo_rgb_pos


Instagram

Postadress:
Hagfors IBS - Innebandy
Kansli, Storgatan 6B
68331 Hagfors

Besöksadress:
Storgatan 6B
68331 Hagfors

Kontakt:
Tel: 0563540114
E-post: This is a mailto link

Se all info