Två spelare klara för JAS/HJ17-truppen

30 AUG 2020 17:56
  • Skapad: 30 AUG 2020 17:56

Säsongen har så sakta börjat rulla igång och idag stänger vi ner presentationen av de nya spelarna i JAS/HJ17-truppen. Turen har kommit till två västvärmlänningar som numera kommer ha Hagfors som boendeort.

Lukas Hillensjö är en 16-årig back som kommer från Årjäng och har precis börjat gymnasiet. Tidigare har han spelat i Nordmarkens IBF.

Adam Andersson är en 17-årig målvakt som kommer från Mangskog. Han har inför år två på gymnasiet bytt skola till Ävstrandsgymnasiet. Han har Mangskog SK som moderklubb, men spelade i Arvika IBF under förra säsongen. Han blir så vitt webbredaktionen vet den första spelaren med Mangskog som moderklubb som spelar i Hibs.

Vi har fått en pratstund med båda killarna. Först ut Lukas.

Skolan har precis startat och så även innebandysäsongen. Hur går dina tankar inför både innebandysäsongen och att börja på gymnasiet?
- Jag är riktigt taggad på att bo ensam och spela i ett nytt lag och det känns väldigt bra.

Hur tror du det kommer bli att bo själv och klara av städning, diskning, tvätt etc? Har du fått "öva" hemma? Vad tror du blir svårast att klara av?
- Jag tror det kommer bli väldigt bra och jag känner att jag klarar det och ja jag har tränat hemma. Det svåraste tror ja blir att ha koll på kosten och äta bra mycket så jag inte äter för lite.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för de som inte har koll?
- Jag skulle nog säga att gillar att skjuta och passa men jag är mest en assist spelare och skulle kunna säga själv att jag har en bra teknik.

Och hur skulle du beskriva dig själv som person?
- En lugn och snäll person som inte gör jätte mycket ljud av sig men en väldigt glad kille.

Vad var det som gjorde att det blev innebandygymnasiet i Hagfors för dig?
- Det kändes som det rätta för mig med innebandyn och hört mycket gott om Hagfors skola och innebandy.

Vad har du för förväntningar på och mål med säsongen?
- Förväntningarna är vell att det ska gå bra och ha en rolig säsong med bra folk. Målet är väl att bli bättre och bättre på innebandy.

Adam Anderssons frågor och svar.

Hur går dina tankar inför både innebandysäsongen och att börja skolan igen?
- Det känns spännande med ny skola och ny klubb.

- Då jag bor på ett träningsboende så får jag hjälp med att lära mig hur jag tar hand om ett hem, numera kan jag tvätta själv. Det svåraste är ekonomin och matlagningen.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för de som inte har koll?
- Som målvakt är jag snabb, har bra koll på lagkamraternas positioner.

Och hur skulle du beskriva dig själv som person?
- Jag är en bra vän som är snäll och omtänksam, gillar att spela dator och hänga med kompisar.

Hur bra koll har du på Hagfors IBS som klubb och juniorlagen sedan tidigare?
- Jag vet att de är bra då jag mött dem några gånger tidigare.

Vad har du för förväntningar på och mål med säsongen?
- Att jag ska utvecklas som målvakt och lagspelare.

Skribent: Johan Karlsson

Ledare JAS