Tre spelare flyttas upp till JAS/HJ17

06 AUG 2020 15:21
  • Skapad: 06 AUG 2020 15:21

I presentationen av de nya spelarna i JAS/HJ17-truppen har vi idag kommit fram till tre spelare som flyttas upp från egna led till truppen. Det rör sig om Elias Gustafsson, Gustav Johnsson och Max Jansson.

Under förra säsongen spelade alla tre i Röd 2-laget och tränade kontinuerligt med HJ17-laget och fick även testa på att spela några matcher. Max och Elias har Haibs som moderklubb medan Gustav har Edebäck som moderklubb.

Men i samband med den nya säsongen tar de steget upp till JAS/HJ17 fullt ut. Vi har fått en pratstund med Gustav och Max inför säsongen.

Gustav Johnsson och Max Jansson.

Vi är i slutet av sommarlovet. Vad har du gjort hittills under lovet?
Gustav: - Nu under sommaren har jag jobbat en stor del, men då jag inte jobbat har jag mest njutit av lovet, jag har umgåtts med vänner och tränat inför NIU.
Max: - Hittills under sommarlovet så har jag bara umgåtts med mina kompisar och gjort massa roliga saker med dem.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för de som inte har koll?
G: - På planen är att jag oftast väldigt positiv på plan och försöker peppa alla. Och är snabb med bollen.
M: - Skulle säga att jag har sån vinnarskalle så jag kämpar ända tills matchen är slut och pushar mina lagkamrater.

Och hur skulle du beskriva dig själv som person?
G: - Jag är en väldigt glad och social person, som gillar att umgås med folk.
M: - Jag skulle säga att jag är en rolig och snäll person som är lätt att ha och göra med.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
G: - Det ska bli kul att få komma in i ett nytt lag med nytt folk att få spela, förväntningarna jag har är att spelet kommer bli tuffare än förra säsongen men jag ska göra mitt bästa.
M: - Mina förväntningar på den kommande säsongen är att vara ett bra lag och ha bra kemi tillsammans och komma så långt som möjligt.

Du tränade en hel del i HJ17-laget redan under förra säsongen. Vad skiljde sig spelet åt mest tycker du där jämfört med övriga lag du spelat i?
G: - HJ17-laget skiljer sig mycket mot de andra lag jag spelat i, spelet i HJ17 går mycket fortare och det gäller att tänka snabbt och inte stå stilla när man spelar.
M: - Största skillnaden är ju absolut farten på spelet, allting går mycket snabbare.

Hur skulle du beskriva de andra två 04:orna som flyttas upp till JAS/HJ17-truppen som personer och innebandyspelare?
G: - Max Jansson och Elias Gustafsson är två bra vänner till mig, dom är extremt snälla och roliga att umgås med. Dom är två riktigt duktiga spelare som har bra spelsinne och bollteknik, dom har även ett väldigt bra skott båda två!
M: - Jag skulle beskriva dem som bra innebandyspelare som släpper bollen mycket och ger inte upp. Som personer annars är dem snälla och roliga.

Ledare JAS

Jimmy Sander, huvudtränare