Målvakt från Årjäng klar för Hibs

30 JUL 2020 15:41
  • Skapad: 30 JUL 2020 15:41

I presentationen av de nya spelarna i JAS/HJ17-truppen har vi idag kommit fram till en målvakt. För elva år sedan anslöt en målvakt från Årjäng till Hibs och det var Robin Axelsson. Om några veckor är det dags för ny målvakt från Årjäng att flytta till Hagfors, William Jern.

William är född 2004 och ska således börja på Hagfors Innebandygymnasium om några veckor. Positionen är som sagt målvakt och under säsongen som gick fick han testa på seniorspel i Nordmarkens IBF:s U-lag.

Nordmarkens IBF är Williams moderklubb och den enda klubben han tillhört i sin karriär. Eller ja enda klubben fram tills nu, nu blir det alltså Hibs som gäller.

William Jern.

Om en knapp månad drar både innebandysäsongen igång och även skolan börjar. Hur går dina tankar inför både innebandysäsongen och att börja på gymnasiet?
- Ser väldigt mycket fram emot att flytta upp till Hagfors, och att innebandy säsongen ska dra igång igen med tanke på att det har varit ett litet uppehåll, ska bli kul o börja gymnasiet o lära känna nya människor o skaffa sig nya vänner.

Hur tror du det kommer bli att bo själv och klara av städning, diskning, tvätt etc? Har du fått "öva" hemma? Vad tror du blir svårast att klara av?
- Jag tror att det kommer att gå bra att bo själv har övat lite hemma men det största problemet blir nog matlagningen.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för de som inte har koll?
-Som innebandyspelare skulle jag säga att jag ä ganska snabb och det har alltid varit en styrka för mig eftersom att jag inte är så stor men skulle säga att jag är en målvakt med bra rörlighet som kan läsa spelet hyfsat bra.

Och hur skulle du beskriva dig själv som person?
- Som person är jag rätt framåt jag gillar att träffa nytt fölk o är hyfsat positiv skulle jag säga.

Vad var det som gjorde att det blev innebandygymnasiet i Hagfors för dig?
- Jag tycker samarbetet mellan skolan och innebandyn är extremt bra och Hagfors verkar att ta bra hand och prioritera sina elever väldigt bra.

Vad har du för förväntningar på och mål med säsongen?
- Mina mål med säsongen är nog att utvecklas på det bästa sättet som målvakt som jag tror Hagfors kan hjälpa till bra med, Men sen gillar jag ju att vinna också så att komma högt upp i tabellerna hade inte vart helt fel.

Har du någon förebild som innebandymålvakt och i så fall varför?
- Den här är väldigt svår när det finns så många bra målvakter men har alltid tyckt om Patrik Åman, men om det är någon som fortfarande spelar är det nog Jon Hedlund, jag gillar han för att han kan läsa spelet extremet bra och är extremt snabb mellan stolparna.

Skribent: Johan Karlsson

Ledare JAS