Inför USM-Regionslutspel med Viktor Jonasson

04 FEB 2022 14:06
  • Skapad: 04 FEB 2022 14:06

Under helgen avgörs regionslutspelen i USM runt om i Sverige. Det är sista steget innan Innebandyfesten. Totalt är det 16 lag som når det dit. För Hibs del väntar ett gruppspel mot Västerås och Lidköping, vinnaren av gruppen är klar för Innebandyfesten.

Hibs möter som sagt Lidköping och Västerås imorgon lördag. Matcherna spelas i Hammarö Arena, där även en annan grupp genomföras.

Alla matcher sänds på innebandy.tv.

Lidköping 12:00- https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-hagfors-ibs-ibk-lidkoping-zotokq

Västerås 18:00 - https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-vasteras-ibs-ungdom-hagfors-ibs-mpww37

Vi har fått en pratstund med Viktor Jonasson inför morgondagens matcher.

Imorrn är det dags för regionslutspelet i USM. Hur känns det så dagen före?
- Det känns bra, tycker vi haft bra fokus och bra fart dom senaste träningarna.

I kvalet i höstas vann ni er grupp förr Skoghall, Skattkärr och Karlstad. Vad säger du om kvalet och vad kan ni ta med er därifrån?
- Tycker vi gör ett bra kval, slappnar inte av i någon av matcherna som vi vet att vi kanske är lite favoriter till att vinna. Vi kan ta med oss att vi gör mycket mål framåt o släpper till väldigt lite bakåt.

Nu väntar ett nytt gruppspel där gruppvinnaren går till festen. Hur bra koll har du motståndarna Västerås och Lidköping?
- Har ingen superkoll direkt på något av lagen men vi har gått igenom det viktigaste vi behöver veta för att ha så bra förutsättningar som möjligt för att det här ska gå vägen.

Vad tror du blir nycklarna för att ni ska gå vidare?
- Jag tror nycklarna blir att vi fortsätter spela det spel vi gjort. Att vi fortsätter täcka skott för varandra och att vi jobbar klart alla situationer 100%

Hur har uppladdningen inför helgen vart?
- Uppladdningen har varit bra, det kommer åka ett taggat Hagfors till Hammarö för att visa att vi vill till festen.

Hela laget spelar i HJ17, där ni gått riktigt bra. Vad säger du om er säsong där så här långt?
- Ja som du säger har vi ju gått riktigt bra, det tror ja beror på att vi är ett såpass sammansvetsat lag och att vi inte har en eller några spelare vi behöver förlita oss på utan att alla i laget kan avgöra matcher.

Ledare JAS

Johan Jonasson, assisterande tränare