Inför USM-kvalet med Filip Gustafsson

26 NOV 2021 14:41
" - Det kommer bli tufft motstånd men jag tror vi har stora chanser att ta oss vidare."
  • Skapad: 26 NOV 2021 14:41

Imorgon, lördag 27 november, arrangerar Hibs en kvalgrupp i USM. USM är i år för spelare födda 2005 och senare. Förutom Hibs deltar Skattkärr, Karlstad och Skoghall i kvalet och det är två lag som går vidare till nästa omgång.

De fyra lagen kommer mötas i ett gruppspela där alla möter alla en gång. När sedan tabellen summeras så går de två högst placerade lagen vidare till nästa omgång, som spelas i februari.

Alla fyra lag möttes tidigare i DM i september. Där vann Hibs alla sina matcher och blev distriktsmästare.

Spelschema(Grupp 14)

Alla matcher kommer sändas på innebandy.tv

Inför kvalet har vi fått en pratstund med Filip Gustafsson inför kvalet.

Imorgon väntar USM-kval som sagt. Hur är känslan så här dagen innan?
- Känslan är bra, jag känner mig väldigt taggad.

Fyra lag gör upp om två platser. Vad tror du om era chanser?

Ni mötte ju övriga i DM i september. Vad har du att säga om Skattkärr, Skoghall och Karlstad?
- Ja som sagt det är tre väldigt bra lag vi möter och vi kommer bjuda på flera spännande matcher.

Ert lag är en blandning av spelare födda 2005 och 2006. Vad kännetecknar er som lag?
- Vi är ett lag som alltid går in helhjärtat. Vi kämpar bra både offensivt och defensivt.

Du själv har missat lite matcher på slutet p.g.a. en skada. Hur är status för dig?
- Jag är nästan helt bra med lite känningar bara. Hoppas på mycket spel under helgen.

Hur ser du annars på säsongen så här långt för er som lag? De flesta av er spelar ju i HJ17-laget.
- Vi har kämpat på bra och ligger bra i serien hittills men har fortfarande saker att jobba på.

Avslutningsvis så får vi gratulera till uttagningen till Värmlandslaget! Hur kändes att det få beskedet och vad ser du mest framemot nu?
- Jätteroligt naturligtvis. Ser fram emot att få representera Värmland med ett gäng härliga grabbar.

Ledare JAS

Johan Jonasson, assisterande tränare