Från Bohuslän till Hagfors

26 JUL 2020 18:01
  • Skapad: 26 JUL 2020 18:01

Förra veckan presenterade vi Jesper Jansson som ny medlem av JAS/HJ17-truppen och idag fortsätter vi med en kille från Uddevalla vid namn Calle Zakrisson.

Calle är precis som Jesper född 2004 och börjar på Älvstrandsgymnasiet om en knapp månad. Det finns en tydlig Hibs- och Hagforskoppling för Calle, hans granne under uppväxten var nämligen Axel Jacobsson som gjorde tre säsonger i Hibs mellan 2013 och 2016.

Calle tillhörde moderklubben IBK Walkersborg 99 fram tills för två år sedan då han bytte över till Walkersborg samarbetsförening Herrestads AIF.

Calle Zakrisson.

Vi har fått en pratstund med Calle inför flytten.

Om en knapp månad drar både innebandysäsongen igång och även skolan börjar. Hur går dina tankar inför både innebandysäsongen och att börja på gymnasiet?
- Det ska bli riktigt roligt att få börja i ett nytt lag och en ny skola. Ser fram emot att få träffa många ny vänner och uppleva många roliga stunder tillsammans.

Hur tror du det kommer bli att bo själv och klara av städning, diskning, tvätt etc? Har du fått "öva" hemma? Vad tror du blir svårast att klara av?
- Jag tror det kommer vara lite trögt och svårt i början med efter ett tag när man skaffat sig rutiner tror ja det kommer gå bra. Det är några stunder här hemma då ja övar så känner mig rätt så säker men det svåraste blir nog kanske tvättaningen.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för de som inte har koll?
- Jag är en center med med bra spelförståelse och ja är även en lagspelare som tänker på lagets prestation framför ens egna.

Och hur skulle du beskriva dig själv som person?
- Är en snäll och rolig person som gillar att få folk att skratta. Jag har även ett stort intresse av idrott i allmänhet.

Vad var det som gjorde att det blev innebandygymnasiet i Hagfors för dig?
- Det är ett gymnasium som ja har hört mycket bra om och känner personer som har gått där innan och dom var väldigt nöjda. Det verkar också vara väldigt bra samband mellan skolan och innebandy vilket är bra.

Vad har du för förväntningar på och mål med säsongen?
- Mina förväntningar är att är att ja kommer utvecklas som innebandyspelare och person och får uppleva många härliga timmar på innebandyplan. Målet lär nog vara att vi som lag ska prestera så bra vi kan och plocka hem så många poäng som möjligt.

Du blir ju själv ny i Hagfors. Men din granne hemma utanför Uddevalla är Axel Jacobsson som spelade tre säsonger i Hibs 2013-2016. Vad har han sagt om Hagfors, Hibs och innebandyn är uppe? Och framförallt vad har han sagt om dialekten?
- Enligt Axel är Hagfors en liten och trevlig stad med mycket härliga människor. Innebandyn i Hagfors är riktigt bra och trycket på dom viktiga matcher är speciellt! Dialekten är även den väldigt speciell och det kommer ta några månader innan du förstår hälften av vad det säger.

Ledare JAS

Jimmy Sander, huvudtränare