Emil och Hassan tar steget upp till JAS/HJ17

14 AUG 2020 15:16
  • Skapad: 14 AUG 2020 15:16

Vi närmar oss slutet på presentationen av de nya spelarna i JAS/HJ17. Men det återstår några killar innan vi är klara. Två av dom kommer från egna led och förra säsongens lag i Röd 2, Emil Arnoldsson och Hassan Mourad.

Emil och Hassan har båda spelat i Hagfor IBS sedan de började med innebandy. Båda är födda 2003 och följts åt genom åren, först i P02/03-laget och nu senaste säsongerna i P03/04-laget.

Ifjol spelade i Röd 2-serien men tränade kontinuerligt med HJ17 och var även med och spelade några matcher. I JAS/HJ17-truppen återförenas Hassan med sin tvillingsbror Hussein Mourad och även sin kusin Hassan Halaoui.

Emil Arnoldsson och Hassan Mourad.

Vi har fått en pratstund med båda grabbarna inför den nya säsongen.

Vi är i slutet sommarlovet. Vad har du gjort hittills under lovet?
Emil: - Under sommarlovet har jag umgåtts med vänner, jobbat och tagit det lungt.
Hassan: - Jag har umgåtts med både vänner och familj. Tränat med laget och jobbat en hel del.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för de som inte har koll?
E: - Jag är en back som har bra spelförståelse och spelar enkelt.
H: - Jag är en spelare som kan spela på olika positioner även en som man kan kalla tvåvägspelare, jag älskar att passa och älskar att assistera mina lagkamrater.

Och hur skulle du beskriva dig själv som person?
E: - Jag är snäll och social.
H: - Jag är en snäll och omtänksam person som gillar att hänga med vänner och familj.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
E: - Mina förväntnigar är att nå slutspel och att ha kul som lag.
H: - Som de flesta så gillar jag att vinna, så jag hoppas verkligen på att kunna vinna många matcher och även ta oss till slutspel.

Du spelade en del i HJ17-laget redan under förra säsongen. Vad skiljde sig spelet åt mest tycker du där jämfört med övriga serier du spelat i?
E: - Den största skillnaden är helt klart tempot, man måste alltid vara på hugget och vara snabb i tanken.
H: - Allt gick snabbare. Spelet gick snabbare man släppte boll mycket mer osv. Man kunde inte tänka efter vad man ska göra när man redan fått bollen, man var tvungen och tänka ut det innan man får den.

Hur skulle ni beskriva varandra som person och innebandyspelare?
E: - Som person är Hassan en snäll och rolig grabb och som innebandyspelare är han en center/forward med med bra teknik och han ger alltid 100%.
H: - Jag tycker att Emil är en skön och rolig kille både på och utanför planen som jag delar många intressen med. På planen är han en spelare med bra blick och passningarna sitter alltid där man vill ha dom.

Ledare JAS

Jimmy Sander, huvudtränare