Axel Karlsson lämnar Dalsland för Hagfors

03 AUG 2020 12:49
  • Uppdaterad: 03 AUG 2020 12:49

Skolstarten och även den nya säsongen närmar sig med stormsteg. Men än är vi inte riktigt framme och vi är heller inte inte riktigt klara med presentationen av de nya spelarna i JAS/HJ17-truppen. Idag har vi kommit fram till Axel Karlsson.

Axel kommer från Bengtsfors och har hittills tillhört Billingsfors IBK under hela sin innebandykarriär. Men det blir det ändring på nu, när det blir flytt till Hagfors och byte till Hagfors IBS.

Axel Karlsson.

Axel blir därmed den första spelaren som har Billingsfors IBK som moderklubb att spela i Hibs sedan Isak Wessman lämnade efter säsongen 2017/18. Isak gjorde totalt fyra säsonger i klubben.

Om några veckor drar både innebandysäsongen igång och även skolan börjar. Hur går dina tankar inför både innebandysäsongen och att börja på gymnasiet?
- Det ska bli kul och intressant att få börja i ett nytt lag och börja på en ny skola. De ska bli kul att få träffa massa nya kompisar och få satsa mycket mer på innebandyn!

Hur tror du det kommer bli att bo själv och klara av städning, diskning, tvätt etc? Har du fått "öva" hemma? Vad tror du blir svårast att klara av?
- Det kommer vara en stor förändring att få bo själv. Men de kommer inte vara något jätte problem tror ja för jag lagar mat ibland och har fått lärt mig tvätta hemma. Jag tycker inte något är direkt svårt men vissa saker är ganska tråkigt att göra som städning och diskning.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för de som inte har koll?
- Jag har bra spelförståelse på planen, spelar ofta enkelt och har ett bra skott.

Och hur skulle du beskriva dig själv som person?
- Jag är en lugn och lättsam kille som alltid har varit idrottsintresserad och har även lätt för sociala sammanhang.

Vad var det som gjorde att det blev innebandygymnasiet i Hagfors för dig?
- Det som gjorde att jag sökte till Hagfors var för jag har hört mycket bra om gymnasiet och att Hagfors har en stor vilja inom innebandyn. Det jag själv tycker är bra med hagfors är att allt är så nära till boendet och det är bra upplagt.

Vad har du för förväntningar på och mål med säsongen?
- De förväntningar är att vara ett bra lag som kan gå långt. Mina mål är att utveckla mig som spelare och bli bättre på de saker ja behöver träna lite extra på.

Du blir första spelaren från Billingsfors IBK att spela i Hibs sedan Isak Wessman lämnade klubben 2017. Hur bra koll har du just Isak och hans tid i Hibs (och efter den)?
- Jag känner till Isak och vet att han tidigare spelade i Hagfors. Jag har ju sett han spela i Billingsfors då han spelade i samma lag som min bror. De ska bli spännande i kommande säsong och se vad han kan göra i Skattkärr.

Ledare JAS

Johan Jonasson, assisterande tränare