Äng och Haglund klara för JAS/HJ17-truppen

24 JUL 2019 14:59
Har tidigare tillhört HJ20-truppen
  • Skapad: 24 JUL 2019 14:59

Vi avslutar idag presentationen av de nya spelarna i JAS/HJ17-truppen. Och sist ut är två killar som har Edebäck IBF som moderklubb, backen Albin Äng och forwarden David Haglund.

Albin Äng. Foto: Privat

Under förra säsongen tillhörde båda HJ20-truppen och spelade således i HJ20. Men båda gjorde även matcheri HJ17-serien samt att David gjorde några matcher i Edebäcks U-lag. Både Albin och David är födda 2002.

David Haglund. Foto: Privat

Vi är mitt i sommarlovet. Vad har du gjort hittills under lovet?
Albin: - Jag har inte gjort så mycket hittills, sommarjobbat på Ekshärads fotbollsskola, och just nu försäsongstränar och sommarjobbar jag med att klippa och trimma gräs på Höökborgen och Aurenaborgen.
David: - Hittills har jag jobbat och umgåtts med familj och vänner. Sen har jag såklart tränat med laget.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för de som inte har koll?
A: - Jag skulle beskriva mig som en mer defensiv back men som följer med upp i anfallen också, och har vänsterfattning.
D: - Jag är en forward som gillar att spela med fart.

Och hur skulle du beskriva dig själv som person?
A: - Svår fråga, men jag skulle nog beskriva mig som en glad och snäll människa och som alltid ger 100% och mitt bästa i allt.
D: - Som person är jag ganska lugn samtidigt som jag gillar att ha roligt.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
A: - Mina förväntningar är att jag ska utvecklas och bli en bättre innebandyspelare.
D: - Mina förväntningar är att nå slutspel och ha roligt med laget.

Du spelade en del i HJ17-laget redan under förra säsongen. Vad skiljde sig spelet åt mest tycker du där jämfört med övriga serier du spelat i?
A: - Det som skiljde sig mest från de andra serierna är att tempot är betydligt högre och att det är en mycket högra lägsta nivå.
D: - Den största skillnaden är tempot, motståndarna och lagkamraterna är riktigt duktiga vilket gör att spelet går mycket snabbare.

Förutom dig flyttas ju även jämngamla David Haglund upp till JAS/HJ17. Hur skulle du beskriva honom som person och innebandyspelare?
A: - David som person är en snäll och glad människa, som skojar och pratar en del för att få upp stämningen. Som innebandyspelare har han ett mycket bra skott samt har högerfattning, är en riktig slitvarg till forward och trots att han är ganska liten till sin storlek så är han en av de tuffare spelare jag spelat med.
D: - Albin är en snäll och glad kille och på plan är han en säker back som alltid spelar enkelt.

Ledare JAS

Rasmus Ericsson, assisterande tränare