Jesper Jansson flyttar till Hagfors

15 JUL 2020 15:46
  • Skapad: 15 JUL 2020 15:46

Från och med idag kommer vi börja presentera de nya spelarna som tillkommit till JAS/HJ17-truppen. Det gäller både spelare från egna led och spelare som flyttat till Hagfors från andra orter.

Först ut idag är en back vid namn Jesper Jansson. Jesper är född 2004 och kommer från Storfors. Innebandymässigt har han Storfors IBF som moderklubb, men har under de två senaste säsongerna spelat i Filipstad IBK.

Jesper Jansson i svart tröja.

Vi har fått en intervju med Jesper.

Om en knapp månad drar både innebandysäsongen igång och även skolan börjar. Hur går dina tankar inför både innebandysäsongen och att börja på gymnasiet?
- Spännande med nytt lag och ny skola samt att det ska bli kul att få nya kompisar. Det ska också bli skönt att få komma igång och verkligen få satsa på innebandyn mer än tidigare.

Hur tror du det kommer bli att bo själv och klara av städning, diskning, tvätt etc? Har du fått "öva" hemma? Vad tror du blir svårast att klara av?
- Jag tror det kommer funka bra med det mesta då jag redan nu brukar tvätta, lag mat och diska. Det som kan bli svårast är nog städningen. Det är något jag tycker är väldigt tråkigt och inte gör så mycket hemma.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för de som inte har koll?
- Jag är en stabil back som spelar tufft och enkelt. Har ganska bra skott utifrån och vågar följa med upp i anfallsspelet.

Och hur skulle du beskriva dig själv som person?
- Jag är en glad och social person som är målmedveten och envis både på och utanför planen.

Vad var det som gjorde att det blev innebandygymnasiet i Hagfors för dig?
- Det verkar som en väldigt bra skolan och ett NIU där elitsatsningen tas på allvar. Det känns också som att man kommer ha en bra gemenskap med alla innebandyelever och även hockeyelever eftersom man bor så nära varandra. Detta är ett plus i kanten som många andra skolor inte har. Sedan känns också Hibs som en bra förening där man kan komma långt.

Vad har du för förväntningar på och mål med säsongen?
- Mina förväntningar är att jag kommer utveckla de bitar jag behöver träna på men även utvecklad som person. Sen att jag kommer få träffa nya kompisar och ha väldigt kul. Mitt mål med säsongen är att hamna i toppen av tabellen samt komma med i Värmlandslaget och få spela SM.

Du är inte ensam att flytta upp till Hagfors från Storfors och Filipstad. Utan att avslöja hans namn, hur skulle du beskriva han som innebandyspelare.
- Han är en väldigt teknisk spelare som är svår för motståndarna att läsa av. Han har en bra spelförståelse och använder sig oftast av sina riktigt bra dragskott.

Ledare JAS

Jimmy Sander, huvudtränare