Daniel Svensson ansluter till Hibs

28 JUL 2020 16:27
  • Skapad: 28 JUL 2020 16:27

Presentationen av de nya spelarna i JAS/HJ17-truppen fortsätter. I presentationen av Jesper Jansson hintade vi om att ytterligare en spelare som bor i Storfors skulle följa med Jesper till Hibs och Hagfors. Idag presenterar vi den killen, och det är Daniel Svensson.

Daniel Svensson är född 2004 och kommer som sagt från Storfors. Innebandymässigt är Storfors IBF hans moderklubb, men de två senast säsongerna har han spelat i Filipstad IBK.

Men nu blir det alltså Hagfors IBS framöver i och med att han snart börjar på Hagfors Innebandygymnasium.

Daniel Svensson.

Om en knapp månad drar både innebandysäsongen igång och även skolan börjar. Hur går dina tankar inför både innebandysäsongen och att börja på gymnasiet?
- Det känns både roligt och spännande med ny skola och nytt lag. Ska bli riktigt skönt att få komma igång med träningar igen.

Hur tror du det kommer bli att bo själv och klara av städning, diskning, tvätt etc? Har du fått "öva" hemma? Vad tror du blir svårast att klara av?
- Jag tror det kan bli tufft i början att fixa allt själv men det kommer att lösa sig. Svårast blir nog att laga ordentlig mat.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för de som inte har koll?
- Jag är en teknisk spelare som har bra spelförståelse o gillar att skjuta mycket.

Och hur skulle du beskriva dig själv som person?
- Jag är en glad person som gillar att ta det lugnt och hänga med kompisar.

Vad var det som gjorde att det blev innebandygymnasiet i Hagfors för dig?
- Känns som om helheten med skolan och innebandyn är bra uppstyrt med boende nära skolan och att instruktörerna även är inblandade i kvällsträningar o matcher vilket gör att de kan hjälpa till ännu mer med den individuella utvecklingen på skoltid.

Vad har du för förväntningar på och mål med säsongen?
- Jag är ju en vinnarskalle så mina mål är att hamna högt i tabellerna individuellt växa som spelare.

Du är inte ensam att flytta upp till Hagfors från Storfors och Filipstad. Hur skulle du beskriva Jesper Jansson som person och innebandyspelare?
- Han är en väldigt framåt och social person och han är en grymt stabil back som sällan tappar boll och har en bra spelförståelse med snabba uppspel.

Ledare JAS

Jimmy Sander, huvudtränare