Albin Jonasson om avancemanget i USM

28 NOV 2021 20:41
" - Jag skulle säga att det är för att vi sliter som ett lag och kämpat igenom alla matcher med 100%."
  • Skapad: 28 NOV 2021 20:41

Igår spelades en av kvalgrupper i USM i Hagfors. Och det blev en framgångsrik dag för Hagfors IBS som efter två segrar och en oavgjord match vann gruppen och därmed avancerade till Regionslutspelet i Hammarö Arena första helgen i februari.

Matchfakta (grupp 14)

Vi har fått en pratstund med lagkaptenen Albin Jonasson.

Först och främst, stort grattis! Om vi ser det generellt, vad är det som gör att ni vinner gruppen och kan avancera vidare till regionslutspelet?

Om vi tar matchen mot Karlstad så vinner ni med 5-0. Vad pratade i om inför den matchen och hur tyckte du matchen/matchbilden blev?
- Vi pratade mest om att vi inte skulle underskatta dom men även att vi ska spela vårat spel och försöka hålla i bollen så mycket som möjligt. Jag tyckte vi klarade den uppgiften mycket bra.

Sen väntade Skoghall. 2-2 efter en sen kvittering. Hur var den matchen?
- Matchen kändes bra dom första bytena då vi kontrollerade mycket av spelet men sedan så kom Skoghall tillbaka i matchen då vi hamnade lite i deras spel men vi täckte skott och slet så man var nöjd med 1 poäng och gå in i sista matchen som serieledare.

Sen krävdes det minst en poäng mot Skattkärr. Men efter en pangstart med flera tidiga mål kunde ni säkra gruppsegern. Hur var planen inför den matchen och vad var nycklarna till segern?
- Vi pratade med om att vi ska våga spela vårat spel och lasta mycket skott på kassen då Skattkärr inte var i topp form efter en förlust mot Karlstad och det verkade löna sig.

Nu väntar som sagt regionslutspel. Har du hunnit tänka något kring det?
- Har inte tänkt så mycket på det har mest bara njutit av segern. Man har väll lite koll på vilka man möter.

Hur ser du på din egen insats under dagen?
- Jag tyckte jag gjorde en rätt bra insats täckte skott och gjorde tre poäng.

I JAS spelar du forward, medan i HJ17/USM får du spela back. Vart trivs du bäst och ser du några fördelar med att få byta mellan positionerna?
- Just nu i tillfället trivs jag bäst som forward men jag tackar aldrig nej till att spela back. Att variera på båda positionerna gör att jag får en bättre blick på spelet så att jag kan förbättra mig själv som både back och forward som t.ex veta vilken yta jag ska springa på för att underlätta det för backen.
Skribent: Johan Karlsson

Ledare JAS