Varmt välkommen, Jesper Larsson!

21 MAJ 2021 13:00
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2021 12:36

Hagfors IBS kan idag meddela att 28-årige högerforwarden Jesper Larsson är klar för klubben efter att ha skrivit på ett kontrakt som gäller över den kommande säsongen. Jesper kommer närmast från spel i Täby FC i Allsvenskan och har totalt sett tio säsonger i den serien på meritlistan.
- Jag ville vara med på klubbens satsning mot allsvenskan, säger Jesper Larsson.

Jesper Larsson är född och uppvuxen i Stockholm och har spelat för klubbar som Hässelby SK IBK, Järfälla IBK, Tyresö Trollbäcken IBK och Täby FC. För de sistnämnda har han gjort över sju säsonger i Allsvenskan. 2018 lämnade han huvudstaden för spel i allsvenska Craftstaden IBK Oskarshamn. Han stannade där i två säsonger och hade då Victor Sjöstedt som lagkamrat och Karl Pontén som tränare, med båda förflutet i Hibs.

Moderklubben är formellt sett IF Brommapojkarna, men Jesper ser egentligen Hässelby som sin egentliga moderklubb. Han tillhörde klubben sex säsonger under tonåren och vann bland annat USM-guld med klubbens 91:or 2008. Två år senare hade Jesper och Hässelby återigen kvalificerat sig för Innebandyfesten i USM-klassen. Men då blev fick han och Hässelby nöja sig med en bronsmedalj, detta efter att de förlorat med uddamålet mot just det, Hibs i semifinalen.

Utöver att vunnit USM-guld 2008 så har Jesper även vunnit två SM-guld med Stockholms distriktslag. 2011 mötte Jesper och Stockholm Värmland i finalen på 17-SM och vann med 6-2, efter bland annat ett mål och en assist av Värmland. I Värmlands fanns tre av Jesper nya lagkamrater, Robin Axelsson, Marcus Öhlin och Jesper Karlsson samt även A-lagets assisterande tränare Simon Larsson

Kommande höst blir dock inte första gången Jesper Larsson och Jesper Karlsson tillhör samma lag, säsongen 2011/12 gjorde de fyra U19-landskamper för Sverige tillsammans.

Inför förra säsongen flyttade Jesper Larsson till Karlstad för studera på Karlstad Universitet. Han spelade under hösten och vintern för Karlstad IBF tillsammans med bland annat Marcus Pontusson. I slutet av januari lämnade han dock Karlstad för att slutföra säsongen i Täby. Totalt sett har Jesper gjort tio säsonger och närmare 200 matcher i Allsvenskan.

Vi har fått en pratstund med Jesper Larsson.

Varmt välkommen till Hagfors IBS Jesper!
- Tack så mycket, tack så mycket!

Vad var det som fick dig välja Hibs som din klubbadress för den kommande säsongen?
- Mycket har varit tack vare Pontussons och JK:s snack om Hagfors och deras satsning mot allsvenskan och ville vara med på det tåget.

Du är ju född och uppvuxen i Stockholm och förutom två säsonger i Craftstaden och en halv säsong i Karlstad alltid spelat där. Hur bra koll har du på klubben och laget du nyss skrivit på för?
- Ska jag vara helt ärlig har jag inte jättebra koll förutom att Pontusson och JK spelar där och att det finns lite dåliga minnen när man mötte Hagfors i SM.

Vad hoppas du bidra med till laget på och utanför planen under säsongen?
- Det jag hoppas kunna bidra till är väl rutinen från mina egna erfarenheter men också att man kan få göra lite poäng.

Vad ser du mest framemot med den kommande säsongen?
- Det jag ser fram emot mest är att spela hemma matcher med hemmapublik men också att möta nya lag som man inte brukar möta annars.

Du återförenas i Hibs med som sagt både Marcus Pontusson, som du spelade med i Karlstad, och Jesper Karlsson, som du spelade med i U19-landslaget 2011/12. Vad säger du om din nygamla lagkamrater?
- Nej men det ska bli kul att få spela ihop med både Pontusson och JK igen. Båda två är riktigt bra innebandyspelare. Jag väntar fortfarande på Pontussons kanoner som han själv påstår sig ha men som jag inte riktigt sett i praktiken (skratt).

Nu har du kanske fått träna lite med Pontusson, men hur tror det kommer gå med språket? Hagforsdialekten kan nog upplevas som lite utmanade för många.
- Ja, jag har märkt av den! Även om man inte alltid förstår vad han säger så vet jag oftast i alla fall vad han menar (skratt).

Sist, men inte minst, du valde nummer 7 och vi förstår att det är ett nummer du haft i flera tidigare lag, vad är speciellt med nummer 7 för dig?
- Haft en del olika nummer men 7an har blivit speciell ända sedan mitt första syskonbarn såg hennes första innebandymatch. Sedan dess har siffran 7 alltid vara ”Jeppes nummer” och därför är det speciellt för mig.

Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp som truppens senaste tillskott.
- Det räcker egentligen med att kolla på Jesper statistik och meriter för att förstå att vi får in en spelare av mycket hög kvalité i truppen. Han kommer bidra med mycket i vårt offensiva spel med sitt fina skott och bra spelsinne, men även kommer han med sin rutin vara viktig när det kommer till täta och avgörande matcher för oss. Lägger vi sedan in att vi tappat Anders Skoog och därmed hade en lucka bland högerforwards så är detta även sett till position och vilken typ spelare vi behövde in en perfekt värvning för oss. Det ska bli riktigt roligt att följa Jesper hos oss och vi är övertygade om att både vi och alla i publiken i Uddeholm Arena kommer vara nöjda med vad Hibs första stockholmare kommer prestera i vår röda tröjan.

Klara spelare:
Alexander Bergström - 2021/22