Ulf Skoog ansluter som assisterande tränare

24 MAJ 2020 12:55
Kommer närmast från tränaruppdrag i IBF Lesjöfors
  • Skapad: 24 MAJ 2020 12:55

Hagfors IBS har sedan tidigare spikat spelartruppen och idag spikar man även ledarstaben för A-laget inför den kommande säsongen. Det görs genom att Ulf Skoog, 41, skrivit på som assisterande tränare.
- Tyckte det var dags testa på en tuffare utmaning nu. Tycker Hibs är en välskött förening, så gjorde valet enklare, säger Ulf Skoog.

Ulf Skoog håller upp Pontus Gustavssons, truppens andra lesjöforsare, matchtröja. Foto: Hagfors IBS

Hagfors IBS har sedan tidigare gjort att Thomas Eriksson och Simon Larsson fortsätter i sina roller som huvudtränare och assisterande tränar för den kommande säsongen. Nu kompletteras staben med ytterligare en assisterande tränare i form av Ulf Skoog.
- Vi har haft en uttalad ambition om att vi vill ha två assisterande tränare i A-laget. Vi försökte få med Ulf redan inför den gångna säsongen, men då tackade han nej. Så vi gav det ett försök till i år och det gick bättre, säger Fredrik Eriksson.

Skoog kommer närmast från tränaruppdrag i IBF Lesjöfors, där han i omgångar tränat både herr- och damlaget. Som spelare har spelat många säsonger i Lesjöfors IBK, senare Lesjöfors/Filipstads IBK, i nuvarande Allsvenskan och division 1.
- Vi har sökt efter framförallt två saker när vi ville få in ytterligare assisterande tränare. Vill ha in en tränare som i sin personlighet skiljer lite från Thomas och Simon, vi tror att det kommer bidra till bra dynamik för både tränare och spelare. Sedan har vi också sökt efter en tränare som inte varit hos oss tidigare, det är bra att få in nya ögon emellanåt och personer som inte kan klubben utan och innan. Ulf blir första nya tränaren sedan 2013 som inte varit i klubben som pelare eller ledare tidigare, fortsätter Eriksson.

Först och främst, varmt välkommen till Hibs!
- Tack så mycket!

Du fick frågan redan för ett år sedan men valde då att tacka nej, vad var det som gjorde att det blev ja nu?
- Förra året när frågan kom, då har jag redan tackat ja till att träna IBF Lesjöfors damer. Hade jag inte gjort det, så kanske jag redan tackat ja då. Tyckte det var dags testa på en tuffare utmaning nu. Tycker Hibs är en välskött förening, så gjorde valet enklare, säger Ulf Skoog.

Vad hoppas du bidra med i laget och ledarstaben?
- Jag hoppas kunna hjälpa till med skapa energi, tror jag är rätt bra på att driva på laget under match. Hoppas jag kan bidra med lite i det defensiva spelet också.

Vad tror du om den kommande säsongen sett till serien och hur truppen ser ut?
- Hoppas och tror att det kommer bli en bra säsong. Truppen ser bra ut, får bara hoppas det kommer bli seriespelet nu oxå.