Thomas Eriksson fortsätter som huvudtränare

18 MAR 2020 15:14
Går in på sin fjärde raka säsong som huvudtränare för A-laget
  • Uppdaterad: 18 MAR 2020 15:14

Under de två senaste säsongerna har Thomas Eriksson lyft Hagfors IBS från att vara ett lag som jagar nytt kontrakt i division 1 till två raka tredjeplatser. Nu har Eriksson och Hibs kommer överens om ett nytt avtal som sträcker sig över kommande säsong.
- Jag ser verkligen framemot nästa säsong, det blev inget kval i år, så vi siktar på ett nytt kval nu, säger Thomas Eriksson.

Den 48-årige Umeåsonen Thomas Eriksson var huvudtränare för Hagfors IBS mellan 2009-2013 och återvände till klubben inför säsongen 2017/18. Nu är det alltså klart att han blir kvar ytterligare en säsong och det var ingen tvekan för någon av parterna.
- Jag trivs väldigt bra i klubben och laget, så det känns helt rätt att stanna kvar en säsong till. Sportgruppen har gjort ett bra jobb och har redan tio spelare under kontrakt för den kommande säsongen. Vi hade som mål att få spela kval nu i vår, men det blev ju som bekant inställt, så istället siktar vi på ett nytt kval om ett år istället och jag vill vara med på den resan, säger Thomas Eriksson.

- Det var aldrig någon tvekan från vår sida när det kom till diskussion om huvudtränare för nästa säsong. Vi är supernöjda med Thomas och det jobb han och övriga ledarstaben gjort under årets säsong. Trots många tunga skador har vi varit ett topp fyra-lag så gott som hela säsongen och slutade på en kvalplats, vilket var målsättningen, säger Fredrik Eriksson i klubbens sportgrupp.

Thomas och Fredrik Eriksson. Foto: Hagfors IBS

Årets säsong har som sagt inneburit en hel del skador i Hibs och nyckelspelare som Marcus Hedlund, Robin Axelsson, Håkon Bråten Groth och Jesper Karlsson har saknats under långa perioder. Men trots det alltså blev en topp tre-placering för Hibs.
- Givetvis har vi märkt av skadorna, jag skulle ljuga om jag sa något annat. Men våra juniorer och unga seniorer har verkligen tagit för sig och sett till att vi nått framgång trots det. Man kan ta Lucas Söderström som exempel som gått från 17 poäng till 36 poäng. Sedan räknade vi ut att killarna totalt tillsammans slagit 31 personliga rekord gällande mål, assist eller poäng i division 1, det ger en bra fingervisning kring hur många som tagit kliv i sin utveckling inför och under säsongen, kommenterar Thomas Eriksson.

Att få klart med huvudtränare är förstås en viktig pusselbit i lagbygget inför kommande säsong och nu fortsätter jobbet under våren med övriga bitar.
- Det ser och känns riktigt positivt. Redan har vi tio spelare som står under kontrakt och flera av dom har kontrakt för två säsonger. Vi har en pågående diskussion med övriga spelare och det ser bra ut utifrån de samtalen vi haft. Utöver det för vi samtal med tilltänkta nyförvärv. På ledarsidan vill vi behålla nuvarande stab och sedan förstärka med ytterligare en assisterande tränare, kommenterar Fredrik Eriksson.

Skribent: Johan Karlsson