"Space" har skrivit på för en säsong till

30 MAR 2021 15:15
" - Målet är såklart att ta oss till Allsvenskan!"
  • Skapad: 30 MAR 2021 15:15

Truppen inför den kommande säsongen fortsätter att växa i och med att sportgruppen idag kan meddela att David "Space" Andersson skrivit på ett nytt kontrakt som innebär att han stannar kvar i klubben en säsong till.
- Målet är såklart att ta oss till Allsvenskan, säger David Andersson om den kommande säsongen.

David, eller som sagt "Space" som kallas, kom till Hibs från moderklubben GS 86 AIF inför säsongen 2016/17 och efter att under sin gymnasietid passerat genom utvecklingstrappans olika steg (HJ17, JAS och Edebäck A) plockades han upp till A-laget inför säsongen 2018/19 och har sedan blivit bofast i A-truppen.

Under sina tre säsonger i A-laget har utvecklats steg för steg och succesivt fått mer förtroende och större roll. Framförallt var förra säsongen riktigt framgångsrik för där han satte personliga rekord gällande både mål (7), assist (9) och poäng (16) i division 1. I höstas fortsatte han där han slutade förra våren och gjorde totalt sex poäng på de fyra matcherna som spelades.

Kommande säsong blir alltså hans fjärde i A-laget och totalt sjunde i Hibs.

Du anslöt till Hibs inför säsongen 2016/17 så den kommande blir din sjätte i klubben och fjärde i A-laget. Vad var de främsta orsakerna till att du stannade kvar?
- Med tanke på att jag till sommaren ska flytta till Karlstad var jag till en början lite osäker hur jag skulle göra, då jag behöver pendla till träningarna. Men tillslut blev det ett enkelt beslut med tanke på hur bra man trivs i laget och hur seriös hibs är som förening.

Säsongen i år blev kort, men du hann få din bästa säsongsinledning hittills i A-laget med sex poäng på fyra matcher. Vad säger du de matcherna som spelades och varför tror du det gick såpass bra för dig personligen?
- Den match som jag kan se som ett misslyckande är mot fristad, då vi tappade en 7-3 ledning under sista perioden och ”bara” få med oss 2 poäng, men att vinna 4 av 4 matcher kan man inte säga något om. När det kommer till mig personligen var det nog att jag körde min bästa försäsongsträning och kom så förberedd som möjligt till säsongen.

Med matcherna i höstas som bakgrund och även förra säsongen, vad tänker du dig för mål med kommande säsong för både laget och dig själv?
- Målet är såklart att ta oss till Allsvenskan! För mig som spelare är målet att fortsätta utvecklas och bidra så mycket som möjligt till laget. Sen även fortsätta på samma spår som i höstas.

Du och Rasmus Ericsson har alltid spelat i samma lag och förening, hur skulle du beskriva er relation och hur speciellt är det att återigen få vara i samma lag som Rasmus?
- Min och Rasmus relation sträcker sig sen långt tillbaka och han har alltid varit en av mina närmsta vänner. Så att för nionde året i rad få spela i samma lag är fantastiskt. Han är en spelare som man vill ha i laget, då han skapar trivsel och är ett föredöme om hur en lagkamrat ska vara.

I april ska SM-gulden delas, vilka två lag tror du vinner?
- Jag tror och hoppas att det blir Falun på herrsidan då. Damerna tror jag på Thorengruppen, har man Kauppisystrarna i ett lag så har man automatiskt bra chanser på guld.

Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp om att "Space" stannar kvar i klubben.
- Det har varit riktigt häftigt att följa hans utveckling sedan han kom till klubben för fem år sedan. Först när han under juniortiden tog steget från HJ17 via Edebäck upp till A-laget. Men sedan framförallt de två senaste säsongerna när han verkligen etablerat sig i matchtruppen och division 1. "Space" är en spelare som har en enorm arbetskapacitet och oavsett vilken roll han får bidrar till laget, när han sedan förra säsongen har kunnat kombinera det med att även få till mer utdelning i det offensiva spelet har han blivit en spelare som vi har stor nytta av.

Klara spelare:
Alexander Bergström - 2021/22