Sommarintervju med Lucas Söderström

09 AUG 2019 09:40
" - Med tanke på den säsongen vi kommer ifrån och lite nya namn i truppen så tror jag detta kommer bli en bra säsong även denna."
  • Uppdaterad: 09 AUG 2019 09:40

Även om sommarn inte är slut så blir det mer och mer innebandysäsong. Ikväll inleder A-laget träningsmatcherna. Men det påverkar inte våra sommarintevjuer som idag fortsätter med Lucas Söderström.

Lucas Söderström. Foto: Lars-Pether Sjöö

Vi börjar nära oss slutet av sommaren. Hur har du spenderat sommaren hittills?
Sommarn för mig är mycket sol, bad, umgås med kompisar, en grill som går förjämna och det bästa med sommarn måste nog vara att går krossa Bergström i tennis!

Vad är sommar för dig?
Min sommar har spenderats mest i en truck på plantskolan skulle jag vilja påstå. Men när jag inte varit på jobbet har det blivit en del solande, badandet, umgåtts med kompisar och en hel del träning.

Säsongen som gick var din första hela säsong i division 1. Hur skulle du beskriva säsongen för din egen del?
Min första säsong skulle jag säga var helt okej, varken succé eller katastrof. Men som sagt laget gick till kval så i helhet så blev det ju en riktigt bra säsong!

Hur går tankarna inför den kommande säsongen, har du satt upp någon personlig målsättning?
Inför kommande säsong har jag inte riktigt satt några personliga mål så, utan ja ska bygga vidare på förra och försöka kunna bidra med det jag ska bidra med. Men med en säsong i benen så har jag lite högre krav på mig själv än jag hade förra.

Vilken placering tror du ni kommer hamna på i tabellen när 22 omgångar spelats?
Jag tror vi kommer hamna bland topp fyra. Med tanke på den säsongen vi kommer ifrån och lite nya namn i truppen så tror jag detta kommer bli en bra säsong även denna.

Rykten säger att du till den nya säsongen har gått upp i längd på klubborna. Vad är orsaken till det?
Det stämmer bra, ska prova 104 cm i år, orsaken är väl att ryggen börjar bli till åren. Så med lite rakare rygg i år så hoppas vi på succé.

En av dina barndomskamrater och gamle vapendragare Filip Nilsson ska spela i Karlstad under årets säsong. Hur tror du det kommer gå för honom där?
Jag tror det kommer bli en bra säsong för Filip. Han har gjort en hel del bra säsonger i 1an nu, så känns som det är ett perfekt tillfälle att ta klivet nu till allsvenskan.

Som så ofta i Hibs så består truppen till stor del av flera unga spelare. Vem eller vilka av dom tror du får sitt genombrott under säsongen?
Jag tror Robin Jansson kommer vara den junior som slår igenom i år. En back med ett riktigt bra skott och är både bra defensivt och offensivt. Dessutom har varit med en del i a-laget i hibs nu, så tror Robin kommer ta stora kliv i år.

Avslutningsvis, och kanske viktigast, varför har du nummer 11 på tröjan?
Jag vet inte riktigt varför jag just började spela med 11. Men redan från första matchen med 11 på ryggen har det blivit succé, så känner att det är dumt att byta.