Simon Larsson fortsätter som assisterande tränare

15 APR 2021 16:19
  • Skapad: 15 APR 2021 16:19

Sportgruppen kan idag meddela att man kommit överens med Simon Larsson, 27, om att han fortsätter som assisterande tränare i A-laget ytterligare en säsong. Därmed blir det Simons tredje säsong i den rollen i A-laget.
- Det jag ser framemot mest är att få dra igång och tävla, säger Simon.

Simon har numera en lång historik i Hibs färger. Han flyttade till Hagfors från hemorten Filipstad redan 2009 för att börja innebandygymnasiet. Han fick en fast plats i A-laget till säsongen 2010/11 och fanns sedan kvar där fram till och med säsongen 2014/15. Efter det flyttade han ner till Mariestad och spelade två säsonger i IBK Lockerud Mariestad och BK Halna.

2017/18 flyttade han och sambon Sara upp tillbaka till Hagfors, det blev visserligen några matcher i Hibs U-lag, men främsta fokus låg på uppdraget som huvudtränare för Hagfors IF Uddeholm i Allsvenskan. Säsongen efter fokuserade han på spelarkarriären igen, han inledde säsongen i Hibs, men bytte under säsongen över till Filipstad. Det blev också, bortsett från några matcher i Edebäck, han hittils sista riktiga säsong som spelare. Totalt har Simon gjort 122 matcher som spelare i Hibs A-lag.

Istället nappade han på erbjudandet från Hibs att till säsongen 2019/20 bli assisterande tränare till Thomas Eriksson i A-laget. Ett uppdraget som han sedan fortsatte med under den nyss avslutade säsongen, och som sagt kommer fortsätta med ytterligare en säsong.

Det blir en tredje säsong för dig som assisterande tränare i A-laget, vad ser du mest framemot med säsongen?
- Det jag ser framemot mest är att få dra igång och tävla, sedan hoppas jag att vi får slutföra en säsong med eventuellt ett kval.

Thomas Eriksson är inte kvar, utan nu är det Niclas Andersson som är huvudtränare. Hur ser du på det bytet och jobba tillsammans med din egna gamla tränare Niclas?
- Att jobba med Thomas har varit väldigt bra och jag har fått med mig mycket kunskap från han. Nu kommer jag få ny kunskap då jag tycker att Niclas och Thomas har olika tränarstilar, så det kommer bli kul och inspirerande.

Nu blev årets säsong rätt kort, men hur ser du på säsongen i år jämfört med förra för din egen del?
- Som sagt säsongen blev väldigt kort men tycker själv att jag var på väg att ta ett större ansvar, så det var tråkigt att säsongen blev så kort som den blev för känslan var att vi hade något väldigt bra på gång som jag hoppas fortsätter inför nästa säsong.

Hur ser du på lagbygget och målsättning för den kommande säsongen?
- Jag tycker hibs ska vara ett lag som ska gå till kval, och jag har alltid tyckt att går man till ett kval så finns det inte så många andra målsättningar än att vinna det.

I sommar blir du pappa för andra gången, stort grattis till det! Men den stora frågan, är en hibsare eller HIF:are som anländer?
- Tack så mycket. Det får vi se när barnet föds. Vi har inte tagit reda på kön så det blir en överraskning, så länge det är friskt spelar det absolut ingen roll.

Förutom att det är klart att Simon fortsätter som assisterande tränare är det också klart att Leif Källberg fortsätter som materialförvaltare och att Stefan "Orsa" Enström fortsätter som sjukvårdare/massör.