SERIEPREMIÄR!

28 SEP 2019 10:30
Äntligen drar säsongen 2019/20 igång på riktigt
  • Skapad: 28 SEP 2019 10:30

När hösten är som finast, när lövens färger varierar mellan grönt, gult och rött, då är det dags att på riktigt inleda en ny innebandysäsong.

I år går vi en rätt oviss säsong till mötes. Av de elva lagen som vi ska möta så var det bara tre som fanns med i serien förra året. Istället för Surahammar, Falun och Västerås väntar Lerum, Alingsås och Kungälv i år.
Målsättningen för oss är att som ifjol ta sig till kval och idag möter vi ett lag som vi tror har precis samma målsättning. Floda IBK missade visserligen kvalspelet ifjol, men har innan det varit ett kvallag under flera säsonger. Med andra ord väntar en riktig värdmätare direkt.
Vi saknar idag Marcus Hedlund som tyvärr inte är återställd efter sin knäskada. I övrigt ser det dock ljust ut och alla spelare har kunnat träna under veckan. Jag skulle tipsa om att ha ett extra öga på våra unga forwards idag. De har tagit stora kliv sedan förra säsongen och kommer i år kunna bidra än mer till lagets framgångar. Så håll koll på Lucas Söderström, David Andersson, Jacob Karlsson och de övriga.

I övrigt är det roligt att kunna meddela att Robin Axelsson är tillbaka och tillgänglig för spel. Pontus Gustavsson är även snart tillbaka, men kommer inte spel idag. Men det finns stort hopp om comeback i de kommande matcherna.

Kl 14:00 börjar matchen, men var på plats senast 13:45 så att ni inte missar när vi hissar upp Toni Walthers nummer i Uddeholm Arena.

vf

stotta-logo-rotated