Säsongens första derby

07 OKT 2019 21:28
Nilsby IK kommer på besök till Uddeholm Arena
  • Skapad: 07 OKT 2019 21:28

I omgång tre väntar säsongens första av sex möten, eller derbyn, mot värmländska lag för Hibs. Imorgon tisdag så kommer nykomligen Nilsby IK på besök till Hagfors.

I fredags fick A-laget åka hem från Kumla med en poäng efter att förlorat med 6-7 efter sudden death. För Nilsby dels så förlorade man på hemmaplan mot FBC Lerum med 3-7. Matchen spelades i nybyggda ECG Arena i Kil.

Hibs kommer imorgon till spel med exakt samma trupp som deltog i matchen mot Kumla. Det innebär att trion Marcus Hedlund, Pontus Gustavsson och Robin Axelsson även misssar morgondagens match samt att Hassana Halaoui finns med från JAS-truppen.

Nilsby är som sagt nykomlingar i division 1 efter att de vunnit division 2 förra säsongen. Men nykomlingar är det mest på pappret, inför året säsong har man värvat riktigt starkt och bland annat fått in fyra spelare med rutin från Allsvenskan. En av de fyra är den f.d. hibsaren Sebastian Lie (som dessutom har SSL-rutin). I laget finns också målvakten Viktor Forslund som spelade i Hibs säsongen 2017/18.

Nilsby inledde seriespelet med att slå IBK Alingås på bortaplan innan man som sagt föll hemma mot seriefavoriten Lerum i lördags.

Matchen börjar kl 20:00 imorgon, vi ses väl i Uddeholm Arena?

Inte möjlighet att komma? Då kan du se matchen via denna länk: https://solidsport.com/hagfors-ibs/watch/division-1-hagfors-ibs-nilsby-ik

vf

stotta-logo-rotated