Robin Axelsson stannar ett år till i Hibs

23 JAN 2020 14:49
" - Nu när knäna känns bra och jag känner att jag har mer att ge så var valet egentligen rätt enkelt. Jag trivs väldigt bra i Hibs."
  • Uppdaterad: 23 JAN 2020 14:49

Förra säsonge utsågs han till A-lagete bästa spelare och bästa lagkamrat av spelarna i A-laget och nu har Robin Axelsson, 27, bestämt sig för att stanna kvar i Hibs ytterligare en säsong.

Robin återvände till Hibs inför förra säsongen efter sex säsonger i Jönköpings IK och Skoghalls IBK. Återkomsten blev framgångsrik med en kvalplats till Allsvenskan för A-laget och personligen att Robin utsågs till både årets spelare och årets lagkamrat av lagkamraterna.

Robin Axelsson efter vinsten mot Nilsby IK för en vecka sedan. Foto: Hagfors IBS

Årets säsong har dock inte varit lika munter för Robin. På uppvärmningen inför seriepremiären blev han knäskadad och comebacken dröjde fram till kvartsfinalen i DM mot Grums i mitten av december och första seriematchen blev borta mot Floda IBK den 21 december.

Men nu är han fri från skadan och har bestämt sig för att årets säsong i klubben inte blir hans sista, utan han har skrivit ett nytt 1-årskontrakt som går ut i april 2021.

Trots att det är januari har du redan valt att bestämma dig för vart du ska spela innebandy kommande säsong. Vad ligger bakom att du tar beslutet redan nu?
- Eftersom jag har haft lite problem med knäna så var väl frågan egentligen om jag ska spela än vart. Nu när knäna känns bra och jag känner att jag har mer att ge så var valet egentligen rätt enkelt. Jag trivs väldigt bra i Hibs. En tajt grupp som har otroligt kul tillsammans. En fantastisk föreningen överlag jag gärna stannar i ett år till.

Som du är inne på fick du nästan hela hösten förstörd av skada. Vad var det som hände?
- För många många år sedan när jag provtränade för gymnasiet så drog jag knäskålen utled. Sedan har jag kanske inte varit jätte ödmjuk med rehaben och dragit knät två-tre gånger till. Nu när jag blivit gammal och vis har jag tagit rehaben på allvar. Fått fantastisk hjälp av föreningen och Marcus på Klaraälvskliniken.

Hur känns knäet nu efter några matcher?
- Knät känns väldigt bra, bättre än vad jag kunnat hoppas på. Känner princip inte av det alls.

Under tiden du var borta delade Liam Andersson och inlånade Emil Sonesson på målvaktssysslan i A-laget, vad säger du om deras insatser under hösten?
- Dom gjorde det väldigt bra tycker jag. Liam har jag haft koll på sedan jag kom till Hagfors, men Emil visste jag inte mycket om. Att Liam skulle klara av division 1-spel var jag inte orolig över, det visade sig att Emil fixade det galant också. Två målvakter som om viljan finns kommer kunna spela högre upp i seriesystemet.

Liam finns ju kvar och det kommer vara full tävling mellan er under våren, hur ser du på att konkurrens om speltiden?
- Konkurrens är väldigt bra. Klart man tävlar om en plats, men samtidigt så jobbar vi ihop. Är man inte den som spelar så stöttar man så mycket man kan, inga sura miner. Jag tror mer på att jag och Liam ska se oss som ett team mer än konkurrenter. Vi kompletterar varandra bra, har kul ihop och lär av varandra.

Du har ju sett de flesta matcher hittills. Hur skulle du beskriva årets säsong så här långt?
- Jag tycker säsongen har börjat helt okej ändå. Även fast spelet kanske inte suttit perfekt så har poängen trillat in. Jag tror vi kan ha både en och kanske två växlar till att lägga in.

Lerum känns ju helt klara för kval, men vilka tre andra lag tror du gör dom sällskap där?
- Jag hoppas och tror vi ska ta en av platserna. Skoghall känns också starka, dom har nog också några äss kvar att spela ut. Sista platsen tror jag Kumla nyper.

Fredrik Eriksson i sportgruppen om att Robin stannar kvar i klubben.
- Vi är mycket nöjda över att Robin kvar hos oss en säsong till. Både för att han är en duktig målvakt och kan vinna matcher åt oss, men också för den person han är utanför planen. Han är mycket omtyckt i gruppen och bidrar även på det sättet till att det går bra för laget. Dessutom är han en bra mentor till sin kollega om målvaktsplatsen junioren Liam Andersson.

- Sedan att två nyckelspelare som Marcus (Hedlund) och Robin redan skrivit på för kommande säsong ökar förstås våra möjligheter att få kvar andra spelare när vi ska diskutera förlängningar med dom, avslutar Eriksson.