Rasmus Ericsson inför Skattkärr hemma

03 SEP 2020 14:49
Dags för försäsongens tredje träningsmatch
  • Skapad: 03 SEP 2020 14:49

Efter vinst mot KAIS Mora IF och sedan förlust mot Karlstad IBF väntar ikväll den tredje träningsmatchen inför det kommande seriespelet för A-laget. Det är Skattkärrs IK som gästar Uddeholm Arena i afton.

Hibs kommer till spel med ordinarie lag så när som Alexander Bergström, som fortfarande saknas p.g.a. en fotskada. Marcus Hedlund saknas förstås också och det är ingen nyhet att han kommer vara tillbaka i spel tidigast i december efter sin korsbandsoperation.

Skillnaden i matchtruppen mot matchen mot Karlstad IBF är att Lucas Söderström är tillbaka efter sjukdom samt att Henrik Österås är tillbaka efter att ha stukat foten mot KAIS Mora.

Skattkärr IK spelar i division 2 och ses av många som favoriter i den serien. De har inför säsongen värvat in flera duktiga unga spelare från Karlstad, bland annat Oliver Sandberg som ifjol spelade i Allsvenskan. Ny i laget är också förra hibsaren Isak Wessman, som efter två säsonger i Filipstad IBK bytt över till Skattkärr. I Skattkärr har han även sällskap av en annan gammal hibsare i form målvaken Markus Åberg.

Matchen börjar 20:00 och vid 19:55 kan ni följa matchen via vår sändning på Solidsport. https://solidsport.com/hagfors-ibs/games/g/3vn8tyiu

Inför matchen har vi fått en pratstund med Rasmus Ericsson kring vad han tror matchen ikväll och även hur det känns så här långt in på föreberedelserna inför seriespelet.

Rasmus Ericsson. Foto: Hagfors IBS

Det är din tredje säsong i A-laget. Hur är din känsla inför årets säsong jämfört med de två tidigare säsongerna?
- Min känsla för denna säsong är mycket positiv, det är trots allt min tredje säsong och de första säsongerna har jag jobbat på att komma in i laget samt division 1 spel. Jag tror på denna säsong, vi har haft ett riktigt bra upplägg med försäsongen och laget är riktigt taggad för revansch att komma på en ännu högre placering än förra året.

Två matcher spelade hittills. Vad framförallt har ni tagit er med från dom?
- Jag skulle säga att det är vår energi, när vi peppar varandra på och utanför planen men också vår energi på planen när vi använder tiden till en så bra uppvärmning som möjligt, mycket fart och mycket positivitet.

Senast fick du spela center, men imorrn blir det back igen. Om du får välja själv, vart spelar du helst?
- Det är back jag framförallt vill spela.

Ikväll väntar Skattkärr. Hur bra koll har du dom?
- Jag har ingen superkoll på Skattkärr, men jag vet att de har fått några bra nyförvärv från Karlstad.

Några speciella fokuspunkter inför matchen?
- Ja vi har pratat om att flytta upp lite mer och att träna på att pressa mer än vad vi brukar göra.

Är det någon spelare som du tycker överraskat lite extra på dig hittills under inledningen av säsongen?
- Jag skulle säga att de nya i laget som kommit utifrån som ja inte hade superbra koll på har överraskat mig, de har kommit in mycket bra i vårt spel såpass snabbt och visat vilka bra innebandyspelare de är.

Sedan ni båda började spela innebandy hemma i Forshaga så har du och David ”Space” Andersson följt varandra. Först upp genom GS ungdomslag, sedan till juniorlagen i Hibs och via Edebäck till A-laget. Hur ser du på hans utveckling de senaste säsongerna och vad tror du om hans säsong i år?
- Ja, Davids utveckling här i Hagfors har varit fantastisk. Jag tycker han har tagit stora kliv för varje år som han spelat i Hibs. Inför denna säsongen har han gjort sin bästa försäsong någonsin och har varit väldigt driven på att utvecklas mer på den fysiska fronten, det kommer göra att han kommer göra sin bästa säsong hittills både poängmässigt och att bidra med hans energi på planen!