"PG" stannar kvar i Hibs

08 MAR 2021 15:16
" - Jag känner ett jäkla sug efter att få uppleva ett kval i Uddeholm Arena igen"
  • Uppdaterad: 08 MAR 2021 15:16

Efter en minst sagt annorlunda och konstig säsong så har nu sportgruppen i Hagfors IBS tagit avstamp inför nästa säsong. Första avstampet i det arbetet blev att skriva ett nytt kontrakt med lagkapten Pontus Gustavsson, 28.

"PG" jublar efter sitt mål mot Kungälv i höstas. Foto: Lars-Pether Sjöö

"PG" går nästa säsong in på sin åttonde säsong sedan han anslöt från IBF Lesjöfors i januari 2015. Både antalet säsonger i laget och hans ålder (tredje äldst) gör honom till en av mest rutinerade spelarna i laget. Ett annat tecken på det är att han innan säsongen blev utsedd till lagkapten.

Årets säsong blev som bekant väldigt kort, men på de fyra matcher som hann spelas gjorde "PG" sju poäng och visade återigen att han är att räkna med när det kommer till offensiv produktion.

Kontraktet gäller fram till april 2023 och är skrivet som 1+1 år. I och med att "PG" skrivit på ett nytt kontrakt så har Hibs åtta spelare klara för nästa säsong, se lista längst ner för alla namn.

Innan vi pratar framtid, hur ser du årets säsong, vad som blev och hur det påverkat?
- Väldigt tråkigt rent sportsligt eftersom vi kände att vi hade ett lag som hade kunnat hota hela vägen mot allsvenskan, men självklart helt rätt beslut att stänga serien eftersom läget är som det är. Tycker man hade kunnat tagit beslutet tidigare än vad man gjorde. Under dom mörkaste månaderna påverkade det jättemycket, motivationen för träning var nästan som borta när man inte hade något mål eller något datum att träna emot. Men nu när det är ljusare dagar då kommer energin och träningslusten tillbaka.

Årets blev som sagt inställd, men siktet är redan inställd på nästa. Vad var det som fick dig att skriva på ett nytt kontrakt?
- Trivs verkligen jättebra med killarna i laget och känner ett jäkla sug efter att få uppleva ett kval i Uddeholm Arena igen.

- Har en känsla av att vi återigen kan ställa ett starkt lag på benen även nästa säsong. Vi är några i laget som har som mål att i april nästa år se ordförande Richard Bjöörn korka upp champangen. Då hoppas jag alla förstår vart säsongen har tagit oss!

Det lär ju förmodligen bli samma serieindelning till nästa säsong. Vilken bortamatch ser du mest framemot respektive minst framemot?
- En söndagsmatch klockan 17 i Kungälv eller i Fristad lockar ju inte direkt. Skoghall och Lockerudsmatcherna brukar vara roliga att komma till. Skoghall är nära och man känner många i laget. Lockerud brukar också vara roliga för dom har mycket folk och dom lever sig in i matcherna så man kan få höra en hel del, haha. Sen så brukar killarna i laget vara extra taggade till just dom två matcherna.

Säsongen som gick var din första som lagkapten i Hibs. Även om säsongen blev kort, vad tar du med dig från den sett till att vara kapten?
- Först och främst att det var väldigt hedrande att bli vald som kapten eftersom laget var med och röstade fram. Annars är det väl att man förhoppningsvis föregått med gott exempel mot spelare, ledare och Hibs som förening. Sen har man fått lärt sig att i varje paus så får man höra ifrån domarna att man ska ta ett snack med 77 och 12 för dom håller bara på och lägger energi på fel saker. Haha!

Det har ju ändå spelats lite innebandy under säsongen, om du skulle tippa, vilket lag tror du vinner herrarnas SM-guld?
- Hoppas och tror på Falun! Skulle Storvreta vinna så är det en förlust för sporten, dom gillar jag inte.

Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp om att "PG" skrivit på ett nytt kontrakt.
- Jätteviktigt för oss att få kvar ”PG”, både sett till det han gör ute på planen, men också för att han är vår lagkapten och en viktig person i gruppen även utanför planen. ”PG” får kanske inte alltid de stora rubrikerna, men under de senaste fyra säsongerna snittar han 1,23 poäng per match och det visar hur han är viktig för vårt offensiva spel

Klara spelare:
Alexander Bergström - 2021/22