"PG" har förlängt sitt kontrakt

06 APR 2020 12:28
" - Trivs jättebra med allt och alla som har med Hagfors IBS att göra."
  • Skapad: 06 APR 2020 12:28

Truppbygget i Hagfors IBS fortsätter att växa och idag fick man klart med sin 18:e spelare när forwarden Pontus Gustavsson, 27, skrev på ett nytt kontrakt.
- Trivs jättebra med allt och alla som har med Hagfors IBS att göra. Vi har även ett lag som börjar ta form och som känns redo för att slåss om en kvalplats fram åt nästa vår, säger Pontus Gustavsson.

Pontus Gustavsson. Foto: Hagfors IBS

I januari 2015 värvades Pontus Gustavsson in till Hagfors IBS från dåvarande division 5-laget IBF Lesjöfors. Det som till en början var tänkt som en tillfällig breddning av truppen har kommit att bli en spelare som tillhör laget stomme. Den kommande säsongen blir Pontus Gustavsson sjunde raka i Hagfors IBS.
- Hade troligtvis skrattat och svarat att så lång tid tror jag inte Hibs vill ha mig kvar. Men jag är glad och tacksam över att man får vara kvar år efter år, säger Gustavsson på frågan vad hade han tänkt om någon hade sagt att han skulle bli kvar i Hibs i minst sju säsonger.

Vad är det som framförallt gör att du stannar kvar i klubben?
- Trivs jättebra med allt och alla som har med klubben att göra. Vi har även ett lag som börjar ta form och som känns redo för att slåss om en kvalplats fram åt nästa vår.

Årets säsong fick Gustavsson inleda vid sidan av planen. En knäskada från förra vårens kval gjorde att han missade de fyra första matcherna och det satte sin prägel på framförallt hösten. Totalt blev det 18 matcher och 19 poäng i seriespelet under säsongen.
- Klart det påverkade en hel del att missa försäsongen och dom inledande matcherna av serien. Man saknade tempo och sen hade jag den berömda ”augustitouchen” när alla andra var i fin form under hösten. Personligen så vill jag ha revansch nästa år och göra en bättre säsongen än den som var, är inte nöjd med det jag presterade under den gångna säsongen.

Angående skadan, har du känt av något i knät under säsongen?
- Fick en liten inflammation i ett fäste mellan lårmuskeln och knäskålen i början på december, men annars ingenting. Det har suttit mer i huvudet att man blivit lite rädd när man vet hur ont det gjort de gånger man skadat sig.

Lite knappt ett halvår kvar till att seriespelet, förhoppningsvis, drar igång. Hur går dina tankar om den säsongen?
- För lagets del så ska vi fortsätta vara med i toppen och kriga om kvalplatserna till allsvenskan.

Förresten, vad du gör nu i coronatider?
- Bortsett från jobb så är det egenträning på gymmet på jobbet, det är skönt att ha tillgång till de i dessa tider då man vill undvika folkmassor. Annars blir det lite mer serier än vanligt när man inte ska vara ute på vift i onödan.

Avslutningsvis, Erik Toivanen eller Jesper Karlsson. Vem har du helst som center?
- Inget ont om "Toi" som jag trivdes jättebra att spela ihop med, men jag måste svara Jesper på den frågan. Gjort mest poäng i klubbens historia och en av de bästa som någonsin burit den röda tröjan.

Från klubbens är förstås nöjda över att en av lagets mest rutinerade spelare blir kvar i klubben ytterligare en säsong.
- ”PG” betyder mycket för laget. Ser man utanför planen är en av våra mer rutinerade spelare och en självklar ledare som varit assisterande lagkapten i perioder. På planen är han en spelare som kan bidra i alla spelformer och såväl defensivt som offensivt. Så det var inte överraskande för oss att han i år hade anbud från andra lag i division 1, men förstås då än mer glädjande för vår del att han valde att stanna kvar hos oss, säger Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp.

Kontraktet är skrivet på ett år.