Noel Michelsson om förlusten mot Lillån

21 AUG 2021 21:03
Det blev respass i första omgången av Svenska Cupen
  • Uppdaterad: 21 AUG 2021 21:03

Efter 40 minuter stod det 5-5 mellan Hibs och Lillån IBK i den historiska premiärmatchen av Svenska Cupen. Men i början av den tredje perioden gjorde Lillån ett ryck upp till 5-9 som inte Hibs kunde hämta sig ifrån. 6-9 slutade matchen till slut.

Vinsten för Lillån innebär att de avancerar till omgång 2 där de ställs mot Karlstad IBF i ett dubbelmöte.

Matchfakta

Vi har fått en pratstund med en av Hibs målskyttar i matchen, Noel Michelsson.

Även om du suttit med på bänken i några seriematcher och spelat två träningsmatcher, så får vi ändå se dagens match som din riktiga debut. Hur kändes inför matchen?
- Självklart va det lite nervöst innan, men kändes skönt att ändå gjort två träningsmatcher innan så man va med lite på vad som skulle hända.

Om vi först pratar om din egen insats, hur ser på den och hur kändes att göra 1-0 målet?
- Kändes som jag blev ganska fri i slottet och fick en bra pass av PG, sen tror jag den tog på någons ben lite innan den gick in. Mål är ju alltid kul att göra och det händer inte så ofta så det känns bra.

Lillån vinner till slut med 6-9 efter att det varit 5-5 inför sista perioden. Vad anser du är det som fäller avgörandet i tredje perioden?
- Vi hade en liten dipp under några minuter där de gjorde en del mål. De tog vara på de misstag vi gjorde och satte sina chanser, och efter det kom vi aldrig riktigt ikapp igen. Det var de minutrarna som blev avgörande till slut.

Vilka saker tycker du att ni kan ta mer från denna matchen?
- Det defensiva spelet tycker jag har känts ganska bra både nu och förra matchen mot Örebro. Så det tycker jag vi ska ta med och bygga vidare på. Sen finns det såklart saker att slipa på där också. Anfallsspelet går det ju alltid att förbättra och bli mer effektiva, men det tror jag kommer med tiden bara vi fortsätter jobba hårt.

Om vi ser lite mer övergripande på säsongsupptakten så har du fått idel lovord av såväl tränarna, medspelarna och även publik. Hur har det känts och hur har omställningen varit från division 2/JAS till A-laget?
- Det går rätt mycket fortare, och spelarna man möter är bättre. Så man är lite borta ibland. Men jag tycker det känns som jag kommit in i det rätt bra ändå.

Redan imorgon väntar en ny match, då är KAIS Mora som väntar på bortaplan i en träningsmatch. Givetvis en utmaning att orka återhämta sig och ladda om. Hur känns din egen kropp efter dagens match?
- Lite sliten i benen såklart, men när man kommit igång igen imorgon så ska det inte vara några problem.

Nu är det kanske svårt att sia hur det ska gå i en träningsmatch då man inte alltid vet hur laguppställningarna ser ut, men hur tror du matchen imorgon slutar?
- Väldigt svårt då jag har väldigt dålig koll på Mora, med jag tror på vinst.
Avslutningvis, hur känns det att ha slagit assisten till målet som innebär att att Marcus Hedlund satte ett nytt klubbrekord för flest mål genom tiderna?
- Kul såklart, hur han lyckades göra mål på den vet jag inte. Men han har väl gjort flest mål i Hibs av en anledning.
s
Träningsmatchen mot KAIS Mora börjar kl 14:00. Vad vi vet så kommer den inte sändas på webben, vi återkommer på vår Facebook med information om det skulle ändras.

Hagfors Innebandygymnasium: