Marcus Öhlin stannar kvar i Hibs

22 MAR 2021 14:50
" - Kände väl att ska jag spela så är det i Hagfors. "
  • Skapad: 22 MAR 2021 14:50

Inför den gångna säsongen anlöst Marcus Öhlin, 27, till Hagfors IBS från Arvika IBF. Sportgruppen har idag meddelat att man kommit överens med Öhlin om ett nytt kontrakt som innebär att han blir kvar i klubben en säsong till.
- Kände väl att ska jag spela så är det i Hagfors, säger Marcus Öhlin,

Marcus Öhlin bytte som bekant över till Hibs för ett år sedan, detta efter att under hela sin karriär spelat för Arvika IBF. Han bytte därmed över till klubben som varit just Arvikas kanske störa antagonister under 10-talet.

Under hösten blev det som bekant bara fyra matcher, men Öhlin gjorde på de och även i träningsmatcherna ett bra intryck både på och utanför planen. Poängmässigt stannade det på fyra poäng fördelat på två mål och två assist från sin backplats.

Vi har fått en pratstund med det senaste medlemmen i lagbygget.

Det blir en säsong till i Hibs, vad är de främsta orsakerna till att du stannar kvar?
- Ja det blev det, är väl ingen hemlighet att jag har trivts väldigt bra i klubben och det va egentligen inget svårt val. Kände väl att ska jag spela så är det i Hagfors.

Nu blev din första säsong i klubben både kor och rätt speciell. Men vilka intryck hann du få av laget och klubben?
- Ja men det blev en väldigt kort serie, fick ett jätte bra intryck utav klubben första gången jag var och diskuterade ett kontrakt och det har väl hållit i sig. En extremt proffsig klubb med otroligt många bra människor i och runt om. Själva laget var inga konstigheter att komma in i heller, känner en del sen tidigare och kände väl nästan direkt att jag passade in i laget både utanför och på plan.

Hur upplevde du perioden när spelet pausades och ni fick vänta på besked?
- Man har ju hållit på och spelat innebandy på den här nivån ett tag och aldrig varit med om något sånt här tidigare. Var väldigt svårt, speciellt med det sociala, man är van att komma till träningar och tjata och skoja med varandra och så försvinner det totalt. Det var nog det svåraste.

Har du några egna mål för dig individuellt med nästa säsong?
- Nja inte direkt, ska spela mitt spel och bidra med det jag är bra på. Har väl känt att jag har fått mitt offensiva spela att bli bättre och det vill jag fortsätta bygga på.

Lite innebandy har ju fått spelats trots allt runt om i Sverige. Vilka har håller du som favoriter till SM-gulden på dam- respektive herrsidan?
- (skratt) Ja du, på herrsidan ser väl Storvreta extremt starka ut och tror det kommer vara svårt att stoppa dom.
På damsidan har jag verkligen dålig koll, men Endre eller Thorengruppen känns väl som två heta kandidater.

Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp om att Marcus Öhlin stannar kvar i klubben:
- Även om säsongen blev väldigt kort så gjorde Marcus ett stort intryck på oss, både för insatser på planen, men också utanför. Jag förstår verkligen varför han var lagkapten i Arvika, en toppenkille på sättet han uppträder, för sig, och agerar mot andra spelare. Sen spelmässigt så står han för det där stabila spelet med hög lägstanivå som framför allt en tränare älskar. En spelare man kan lita på i defensiven, men som också kan fylla i offensiven och producera lite poäng.

Klara spelare:
Alexander Bergström - 2021/22