Marcus Öhlin är klar för Hagfors IBS

25 MAR 2020 13:07
" - Jag vill verkligen uppleva ett allsvenskt kval igen och tror att jag har bra chans att göra det i Hibs"
  • Skapad: 25 MAR 2020 13:07

Sportgruppens arbete med truppen för A-laget inför den kommande säsongen går vidare och idag meddelar de att man gjort klart med Arvika IBF:s lagkapten Marcus Öhlin skrivit på ett 1 års-kontrakt med Hibs.
- Jag vill verkligen uppleva ett allsvenskt kval igen och tror att jag har bra chans att göra det i Hibs, säger Marcus Öhlin.

Marcus Öhlin har spelat i moderklubben Arvika IBF hela sin karriär och har med sig rutin från tio säsonger i division 1 när han ansluter till Hagfors IBS. Under den senaste säsongen satte han både nytt poängrekord, 16 poäng på 21 matcher, och var lagkapten för Arvika.
- Säsongen personligen har gått bra tycker jag. Jag har förbättrat mitt offensiva spela och det har gett resultat. Kaptensrollen var väldigt hedrande att få och jag kan väl säga att den har hjälpt mig att växa som spelare både på plan och utanför, sen är det givetvis tungt att åka ur med det laget jag alltid spelat i, säger Öhlin.

Marcus Öhlin. Foto: Hagfors IBS

Arvika åkte som bekant ur division 1 för några veckor sedan, men för Öhlin var det självklart att han ville stanna kvar i division 1 och han hade anbud från flera olika lag, men till slut föll valet på Hibs.
- Det som gjorde att lotten föll på Hibs var känslan jag fick när jag var där och pratade med dem. Sen att dom har Thomas Eriksson som tränare som jag hört väldigt mycket om. Jag vill verkligen uppleva ett kval igen och tror att jag har bra chans att göra det i Hibs. Sedan känns det även som om deras sätt att spela innebandy passar mig.

Under sina säsonger i Arvika har Öhlin ställts mot sin nya klubb ett 20-tal gånger och har förstås bra koll på klubben och laget som nu blir hans.
- Ja det har blivit några matcher mot Hagfors. Klubben i säg har väl som Arvika varit en bra stabil division 1-klubb och det har varit många hårda matcher mellan lagen, inte minst i kvalet 2016. Själva laget har alltid varit extremt bra tränade i mina ögon, de slutar aldrig att löpa och det finns många bra innebandyspelare.

Vad hoppas du kunna bidra med till laget kommande säsong?
- Jag hoppas kunna bidra med rutin och mitt defensiva spela men också min offensiv som jag tycker har blivit bättre dem senaste åren.

Nu är ju inte truppen helt spikad, men vad har du för förhoppningar på laget kommande säsong?
- Jag har ju som förhoppning att vi ska gå till kval som sagt. Sen får man ta det där ifrån men ett kval tycker jag vi ska satsa på.

Hibs är som alla andra föreningar mitt i bygget av den nya truppen och man ser tillskottet av Marcus Öhlin som en mycket viktig pusselbit.
- Vi är riktigt glada över att Marcus valt att skriva på för oss. Från första samtalet har det känts helt rätt mellan oss när vi diskuterat hur vi ser på hans roll i laget och vad han vill uppnå i sin nya klubb. Vi har en ung backuppsättning och sökte efter att få in en spelare som kan bidra med rutin och som rent spelmässigt är en tvåvägsback. I Marcus har vi funnit det, spelmässigt har han fått mer ansvar i Arvikas offensiva spel och har växt av det, och utanför det spelmässiga så får vi en spelare med tio års erfarenhet från division 1 och haft rollen som lagkapten, säger Fredrik Eriksson i klubbens sportgrupp.

I dagsläget har Hibs tolv spelare på kontrakt och arbetet med att få ihop resten av truppen fortsätter.
- Det ser ljust ut för oss tycker jag. Tolv spelare är klara och vi ligger nära att förlänga med tre av spelarna från årets trupp. Utöver hoppas vi kunna presentera ytterligare ett nyförvärv inom kort samt att vi planerar att plocka upp några juniorer från egna led och vår samarbetsförening Edebäck IBF. Målet är att truppen ska bestå av 20 utespelare och två målvakter, kommenterar Eriksson.