Lucas Söderström stannar i Hibs till 2022

03 FEB 2020 15:00
Satt personliga rekord i mål, assist och poäng under årets säsong
  • Skapad: 03 FEB 2020 15:00

För lite drygt två år sedan debuterade Lucas Söderström i A-laget och gjorde poäng direkt. Sedan dess har hans roll och betydelse för A-laget växt steg för steg. I år han tagit klivet till att bli en nyckelspelare i offensiven och idag kan sportgruppen meddela att han skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

Lucas, som har Edebäck IBF som moderklubb, har i år gjort 26 poäng fördelat på tolv mål och 14 assists på 16 matcher i serien. Det innebär redan nya personliga rekord för antal mål, assist och poäng för honom och att han ligger trea i den interna poängligan. Det vittnar en del om att han i år tagit klivet till att bli en nyckelspelare i det offensiva spelet.

Lucas Söderström. Foto: Hagfors IBS

Vi har fått en pratstund med en långe ekshäringen för höra varför han valt stanna kvar, vad tycker om säsongen, vad han tror om slutet av seriespelet och lite till.

Du är inne på den tredje säsong i A-laget och har bestämt dig för att det blir några till. Vad fällde avgörandet för dig när du valde att skriva på?
- Framförallt så trivs ja väldigt bra i laget och Hibs som förening. Jag vill spela i en seriös och bra uppstyrd förning, därför tycker ja det är självklart att skriva två år till i Hibs!

Detta är som sagt din tredje, och andra hela, säsong i A-laget och din både spelmässigt och statistiskt den bästa. Hur tycker du själv att säsongen varit och vad tror du lyftet sett till statistiken beror på?
- En bra säsong hittills både för laget och min egen del. Det tror jag framförallt beror på en bra försäsong. vi har haft ett annorlunda upplägg denna sommar som har gett bra resultat. Sen har vi en grym lagsammanhållning som kommer få oss att kunna uppnå dom mål vi vill!

Din femma med Alexander Bergström, David Andersson, Erik Jansson och antingen Sebastian Werner-Koning eller Robin Jansson har fungerat riktigt bra de senaste månaderna, vad ligger bakom er framgång?
- Vi kompletterar varandra bra och gör varandra bättre. Framförallt jobbar vi tillsammans på ett väldigt bra sätt vilket underlättar både med och utan bollen!

Om man både ser till denna säsongen och även de kommande, vad är det för saker eller områden som du vill utveckla eller förbättra primärt?
- Styrka är nog ingen hemlighet att det är ett område jag skulle kunna förbättra. Skulle också vilja utveckla min snabbhet inför nästa säsong, men framförallt är det styrkan som ska förbättras.

Sex omgångar återstår av seriespelet. Vilken placering tror du Hibs slutar på och varför?
- Jag tror att vi slutar på en andraplats. Just för vi är en så bra lagmaskin, jobbar och sliter extremt bra för varandra vilket ger en grym energi i gruppen som kommergör att vi slutar tvåa.

Avslutningsvis, du måste välja mellan att göra en snygg tunnel eller att bryta in från vänsterkanten och placera in bollen vid bortre stolpen bakom målvakten. Vad väljer du?
- (skratt) Man vill ju bidra till laget så jag väljer att bryta in från vänsterkanten och placera in bollen vid bortre stolpen. Så  fortsätter jag göra min snygga tunnlar på Robin Axelsson när det är träning istället!

Fredrik Eriksson i sportgruppen om att Lucas blir kvar i klubben:
- Det har varit riktigt spännande att följa Lucas resa under de senaste säsongerna. Han har nu verkligen tagit steg från att vara en lovande spelare till att bli en etablerad spelare i vårt A-lag. En stor del av att han tagit det steget är att han kommer från sin bästa försäsong hittills. I år bidrar förstås än mer offensivt, men har också utvecklat och förbättrat sitt defensiva spel. Så det känns förstås jätteroligt och viktigt för lagbygget att han vill stanna kvar hos oss. Det ska bli riktigt spännande att följa fortsätta utveckling under de två kommande säsongerna.