Johan Jonasson inför Arvika hemma

01 NOV 2019 10:52
Berättar vad han tycker om inledningen på säsongen och tankar inför kvällens match
  • Uppdaterad: 01 NOV 2019 10:52

Ikväll är det dags för säsongens kanske roligaste hemmamatch när Arvika IBF kommer på besök till Uddeholm Arena. Inför matchen har vi fått en pratstund med Johan Jonasson kring vad han tror om matchen och säsongen hittills.

Vilken säsongsinledning du haft med 10 poäng på 6 matcher för egen del och sedan 4 vinster för laget. Hur ser du på inledningen av säsongen?
- Jag är väldigt nöjd med både min och lagets insats det har sett väldigt bra ut och det har varit en bra känsla i hela laget. Vi hade en knackig match där mot Nilsby men efter det har vi bara ångat på, derbymatchen nu senast tycker jag vi visar en grym lagmoral och visar att vi är ett topplag att räkna med.

Vad tror du det beror på att gått såpass bra för dig redan från start?
- Jag kommit in väldigt bra i laget och tycker min kedja har hittat rätt ganska snabbt I spelet och trivs i femman vilket gör att jag kan slappna av och bara köra på.

Du har fått spela både center och forward i A-laget, vart trivs du bäst?
- Just i A-laget trivs jag nog bäst som forward tillsammans med "Junior" (Jacob Karlsson), tycker att vi jobbar tillsammans väldigt bra och gör forwardsplatsen lite roligare.

Förra veckan blev det seger mot Skoghall. Vad tycker du var det som avgjorde till er fördel i den matchen?
- Jag skulle säga att det va lagmoralen som avgjorde matchen för oss, direkt någon i laget gjorde något bra så exploderade hela bänken och gav massa energi och vilja till att orkar slita det lilla extra som behövs i sånna matcher.

Idag väntar Arvika. Ni har mött dom två gånger på försäsongen, vad tar ni med er från dom matcherna?
- Vi tar ju såklart med oss att vi vunnit båda matcherna och vi har en plan hur vi ska komma igenom deras täta försvar. Det är bara att vänta och se om den planen går i lås.

Vad tror du bli nycklarna till seger imorrn?
- Nycklarna till tre poäng imorrn kommer va ett hårt slit och mycket tålamod från vår sida.

Du spelar ju även i JAS-laget. Ni har inlett med två segrar på de tre första matcherna. Hur ser du inledningen av säsongen där och chanserna att nå slutspel (topp 2 i serien)?
- Vi har inlett säsongen väldigt bra med ett grymt bra försvarsspel samtidigt som vi visar att vi kan göra mål med många olika målskyttar vilket är kul! Jag tror att om vi fortsätter som vi gjort nu har vi goda chanser att nå topp 2.

Tillbaka till matchen imorgon. Vad slutar matchen och vem avgör?
- Jag tror matchen slutar 6-2 och att Lucas Söderström avgör imorrn, han har varit het på sistone.

Matchstart är kl 20:00. Kan du inte se matchen på plats så kan du se den via denna länk: