Jesper Larsson blir kvar i Hibs en säsong till

09 MAJ 2022 13:56
" - Det var väl inte direkt någon enstaka faktor det vägde på utan det var helheten."
  • Skapad: 09 MAJ 2022 13:56

Det är med stor glädje sportgruppen idag kan meddela att Jesper "Jubba" Larsson blir kvar i Hagfors IBS en säsong till. Den gångna säsongens poängkung kommer fortsätta göra poäng i Uddeholm Arena i Hibs röda tröja även till vintern således.

Jesper Larsson anslöt till Hibs för ett år sedan efter att ha spelat närmare tio säsonger i Allsvenskan. Den närmaste kopplingen han hade till Hibs var en semifinalförlust i USM 2010 och att han spelat i U19-landslaget samtidigt som Jesper Karlsson och Albin Englöw (då i Hibs). Men mer än så var det inte egentligen. Så både för Jesper och Hibs var lite oprövad mark som trampades upp när årets säsong drog igång.

Men det visade sig vara en bra match. Redan från start började han göra poäng från högerforwardsplats och när han sattes ihop med Jesper Karlsson och Marcus Hedlund blev det mer eller mindre succé. Säsongen slutade på 50 poäng på 17 matcher, bara fem poäng ifrån Emil Johanssons klubbrekord på 55. Men hans snitt på 2,94 poäng/match är det högsta en spelare haft för Hibs i division 1, någonsin.

Det blir en säsong till för dig i Hagfors IBS röda tröja. Vad var det som avgjorde när du skulle bestämma sig vart du spela kommande säsong?
- Det var väl inte direkt någon enstaka faktor det vägde på utan det var helheten. Men det är klart man även känner en revanschlust från förra säsongen och ville ge det en chans till.

Utan att överdriva kan man väl beskriva din debutsäsong i Hibs som succéartat med 50 poäng på 17 matcher. Hur kändes säsongen för egen del och hur var det att spela i Hagfors?
- Jo men jag tycker säsongen kändes bra, hade väl inte riktigt trott att det skulle bli så många poäng men mycket är tack vare JK och Hedda, de var väldigt lätta att spela med.

Som sagt 50 poäng på 17 matcher, hade du spelat alla 20 matcher hade nog Emil Johanssons klubbrekord på 55 poäng slagits och du hade nog också vunnit seriens poängliga. Läge att slå klubbrekordet kommande säsong?
- (skratt) ja då gäller det att man ska hålla i alla matcher också. Jag är väl en poängspelare men det är inget jag tänker på innan säsongen i alla fall.

För dig som inte kommer från Värmland och inte hade så bra koll på Hagfors. Vad hade du för förväntningar på laget och klubben inför säsongen? Och hur har det varit?
- Förväntningar var ju att vi skulle vara ett toppfyra-lag och gå till kval och sedan ta det därifrån. Tycker vi gör en bra säsong, tråkigt att det inte räckte hela vägen.

Det blir ett vissa delar nytt lag till kommande säsong. Vad tror du blir extra viktigt att ni fokuserar på i uppbyggnaden inför säsongen?
- Det är som sagt några nya ansikten än förra säsongen så vi får se till att hitta en spelstil som passar oss, det kanske inte blir att man pressar lika högt som förra säsongen.

Som sagt det blir en del yngre spelare som antingen kommer få ta större roller eller nya juniorer som kommer. Vem eller vilka av de yngre spelare tycker du man ska ha lite extra koll på till hösten?
- Då nämner jag Daniel Svensson, han har bra fart under skorna och kommer bli ett orosmoment för många motståndare i serien.

Avslutningsvis, du håller ju på Hammarby och de har ju onekligen inlett säsongen riktigt starkt. Har du börjat drömma om ett nytt SM-guld?
- (skratt), ja vi har börjat bra men har väl inte satts på prov förutom hemma mot Malmö. Nu åkte vi såklart på en torsk borta i Kalmar men serien är lång. Nja det är för tidigt men klart det inte hade suttit fel, det var ju ett tag sen nu.

Sportgruppen om att Jesper Larsson blir kvar i klubben en säsong till:
- Vi kan inte annat säga än att vi superglada över att "Jubba" blir kvar hos oss en säsong till. Även om vi hade hoppats på att han skulle bidra med en hel del poäng så hade ingen av oss trott att det skulle landa på ett snitt på knappt tre poäng per match över en säsong. Men ser man till hans egenskaper så förstår man också varför, han har det mest som en forward behöver ha, ruggigt bra avslut, fin klubbteknik och ett spelsinne av hög klass. "Jubba" hade en viktig roll för oss förra säsongen och den kommer inte minska i betydelse när vi till viss del får bygga om lite i laget.

Klara spelare:
Pontus Gustavsson - 22/23