Inför Stenungsund hemma

18 OKT 2019 19:13
Comeback för "PG"
  • Uppdaterad: 18 OKT 2019 19:13

Imorgon lördag är A-laget tillbaka i Hagfors och Uddeholm Arena när man tar emot Stenungsunds IBK  i herrar division 1 västra.

A-laget vänder hem till Hagfors igen efter en seger med 9-4 borta mot Romelanda UF. Detta efter en sur förlust hemma mot Nilsby IK förra tisdagen. Stenungsund har precis som Hibs tagit sju poäng hittills och spelade sin senaste match så sent som i onsdags när man föll mot FBC Lerum med 1-4.

I Hibs gör Pontus Gustavsson comeback imorgon och det blir hans första match för säsongen. Han skadade som bekant knät i kvalet till Allsvenskan i våras och fick ett bakslag i augusti, men nu är han fit for fight igen och vi ser framemot att se hans löpningar på vänsterkanten och vassa avslut.

Förutom att ”PG” gör comeback så har vi idag också en debutant i Hibs, eller ja debutant sett till speltid. Förra veckan fick vi klart med målvakten Emil Sonesson på dubbellicens från Karlstad Ungdom som ersättare för skadade Robin Axelsson. I söndags fanns han med som reserv bakom Liam Andersson, men idag byter de plats med varandra och Emil får göra sin riktiga debut i Hibs.

Vill man se mål ska man se på innebandy sägs det, men det verkar inte stämma in på matcherna som Stenungsund spelar. Men ett ramstarkt försvar har man bara släppt in 13 mål på 4 matcher, men samtidigt också bara gjort 12 mål. Så vi får se om de båda trenderna håller i sig eller inte idag. Siffrorna kan jämföras med Hibs som har 31 – 24 i målskillnad.

En spelare som vi förmodligen inte får se ute på planen imorgon är vår lagkapten Daniel Brokvist. Han och hans sambo Johanna blev nämligen föräldrar för andra gången i torsdags när fick en son. Vi skickar ett stort grattis till er båda och hälsar den framtida hibsaren välkommen till världen!

Kan ni vara på plats så kan ni se matchen via SolidSport:

Matchstart 14:00, varmt välkomna!