Inför Stenungsund borta

26 JAN 2020 12:06
Viktig match inför sista uppehållet
  • Skapad: 26 JAN 2020 12:06

Idag beger sig A-laget på nytt ner till västkusten för en ny bortamatch. Denna gången är det Stengunsund som är destinationen och förstås är det ett möte med Stenungsund IBK som står på schemat.

Hibs åker till ner till västkust med en hittils starkt start på 2020 med vinster mot Kumla, Nilsby och Romelanda. Dagens trupp innehåller inga ändringar jämfört med truppen som spelade mot Romelanda. Det innebär att Håkon Bråten Groth inte är tillgänglig för spel, och tyvärr har inte kunnat börja träna än.

Kedjan med Daniel Bjord, Erik Toivanen och Anders Skoog har varit riktigt formstarka i de tre vinster efter nyår och gjort 27 poäng tillsammans i de matcherna. De tre bidrog även till vinsten mot Stenungsund (9-6) där Skoog och Bjord gjorde två må vardera.

Stenungsund förlorade senast mot Lerum, men det gär ju alla lag i serien, och innan det har man tre matcher i rad där man förlorat i sudden death. Tabellmässigt har de under hösten smugit upp som en dark horse till kvalplatserna efter en lite trög start, men de tre sudden-förluster har gjort att man tappat lite mark igen. Nu har man åtta poäng upp till åtta poäng upp till Skoghall som ligger fyra i skrivande stund.

Spelare att se upp med i Stenungsund är framförallt Linus Svahn som är en av seriens vasste målskyttar med sina 19 mål.

Matchen börjar kl 17:00 och kan följas på innebandy.se eller via SIBF:s app.