Inför Skoghall hemma

07 FEB 2020 17:06
En speciell för många, inte mest huvudtränarna
  • Uppdaterad: 07 FEB 2020 17:06

Då är det så dags att dra igång seriespelets sista och avslutande del. Sex matcher återstår, 18 poäng står på spel. Hibs inleder avslutningen mest säsongens kanske roligaste match, Skoghalls IBK hemma i Uddeholm Arena.

Det är två lag i form som kommer till spel ikväll. Skoghalls IBK har fyra raka segrar i ryggen och Hibs har fem segrar och en oavgjord på de sex senaste matcherna. Intressant att båda lagens senaste förlust är mot FBC Lerum.

Hibs kommer ikväll till spel utan Jesper Karlsson och Håkon Bråten Groth. Håkon rehabar fortfarande sin underkroppsskada och efter att det tidigare varit positiva rapporter om att en comeback närmar så är det numera lite osäkert när vår norske gut kan vara tillbaka på plan. Jesper fick utgå skadad mot Karlstad och kommer inte till spel ikväll. Rapportern gällande Jesper är att man tar det vecka för vecka.

Men att spelare missar matcher p.g.a. skador är ju inget nytt för Hibs. Faktum är att även om man tar bort långtidsskadade Marcus Hedlund så har inte Hibs kunnat ställa upp med helt ordinarie lag i någon match. Förstås är det ingen bra tendens att spelare är skadade, men samtidigt ökar det betyget på hur starka som lag killarna är i år. Det verkar inte spela vilka som är borta, det är alltid någon annan som kliver fram. Och det hoppas vi på även ikväll.

Matchen ikväll så finns det två debutanter med i Hibs i form av 18-årige Hugo Nilsson-Hallgren och 16-årige Noel Michelsson. Både Hugo och Noel har tidigare under säsongen spelat i Juniorallsvenskan och HJ17 Region.

Skoghalls trupp innehåller som vanligt en del bekanta ansikten, i kvällens trupp finns fem spelare med bakgrund i Hibs i form av Albin Englöw, Mattias Karlsson, Sebastian Nyborg, Elias Hallström och Emil Johansson. Och sedan har ju deras huvudtränare Niclas Andersson varit detsamma under fyra säsonger i Hibs. Dessutom finns det ju två spelare i Hibs som tidigare spelat i Skoghall i Robin Axelsson och Erik Jansson.

Höstens match vann Hibs med 7-5. Så Skoghall jagar revansch ikväll och för Niclas Andersson är det även revansch på arbetskollegan Thomas Eriksson. De två jobbar ju båda på Hagfors Innebandygymnasium och delar kontor tillvardags.

Matchen börjar kl 20:00. Kan du inte vara på plats?

Ingen fara, du kan se matchen via länken nedan: