Inför Nilsby borta

16 JAN 2020 17:31
Läge för revansch för höstens förlust
  • Skapad: 16 JAN 2020 17:31

2020 års första borta match i seriespelet är inte bara en veckomatch det är också ett derby mot Nilsby IK. A-laget beger sig ikväll ner till nya ECG Arena i Kil för att försöka för revansch för förlusten hemma i höstas.

Hibs fick en bra start 2020 när man slog Kumla med 11-5 i fredags efter en bra lagsinsats där alla tre formationer bidrog till segern. Återigen var "Berras femma" stark med totalt fem mål i matchen, där Lucas Söderström antingen målade eller spelade fram till samtliga. I den matchen saknades Håkon Bråten Groth (skada) och Sebastian Werner-Koning (bortrest). De två saknas även ikväll och får sällskap på den listan av lagkaptnen Daniel Brokvist som är sjuk.

Nilsby är som bekant nykomlingar, men har både spelat och presterat som allt än än det. Sju vinster under ordinarie tid och sedan tre vinster efter sudden death har det blivit. Bland annat har man ännu inte förlorat mot något värmländskt lag. Inför denna serieomgången låg man trea i tabellen, en poäng bakom Hibs.

I senaste matchen blev det dock förlust när man mötte serieledarna FBC Lerum på bortaplan och föll med 13-1. Nilsby har en bred trupp och det syns i statistiken där nio spelare gjort över 10 poäng. Två spelare som dock sticker ute lite mer spelmässigt är Marcus Skager och Daniel Lundh, två spelskickliga och tekniska forwards som är värda att hålla lite extra koll på. I laget finns också några spelare med Hibs-koppling i form Daniel Jonsson (3,5 säsong i Hibs mellan 2009 och 2013), Sebastian Lie (3 säsonger i Hibs mellan 2009 och 2012) och Viktor Forslund (1 säsong, 2017/18).

Matchen börjar kl 19:30 och för se om inte kan vara på plats så sänder Nilsby matchen här: