Inför Lerum borta

07 MAR 2020 15:41
Serieledarna väntar på bort
  • Skapad: 07 MAR 2020 15:41

A-laget har kommit fram till sin sista bortamatch i seriespelet när serieledande FBC Lerum väntar på bortaplan. Dagens match är utan tvekan säsongens största utmaning då Lerum kommer till matchen med 18 raka segrar.

Hibs var på besök i Västra Götaland även förra helgen då man fick med sig en poäng hem från mötet med Alingsås. Men nu väntar alltså en större utmaning när seriens överlägset bästa lag står för motståndet. I mötet i Hagfors vann Lerum med 9-5. I två perioder var Lerum helt överlägsna, men i den tredje bjöd Hibs upp till mer kamp och kunde jämna ut siffrorna lite.

Läget i truppen är på det stora hela ungefär som förra helgen. Trion Jesper Karlsson, Håkon Bråten Groth och Lucas Söderström saknas fortfarande. Den listan har tyvärr också utökats med Erik Jansson. Gällande Erik och Lucas är dock förhoppningarna stora att de ska kunna spela mot Skövde nästa helg.

Lerum kom in till matchen med 18 raka vinster och är förstås stora favoriter att vinna. En spelare som Hibs måste se upp med är Fredrik Bäckman som gjort flest poäng i hela serien. Och ja det finns flera spelare att se upp med förstås, men Bäckman sticker ut lite extra.

Matchstart kl 16.00. Följ matchen via SIBF:s app eller innebandy.se.