Inför Kungälv hemma

22 FEB 2020 12:37
Dags för näst sista seriematchen hemma
  • Skapad: 22 FEB 2020 12:37

En säsong går fort, speciellt när man har kul. Redan har vi framme vi den näst sista hemmamatchen av året seriespel trots att det känns som att vi nyss passerade halvtid av detsamma. Men som sagt när man har roligt går tiden fort.

Senast blev det seger borta mot Arvika med 9-4 i en match där vi bortsett från mitten av tredje perioden är det bättre laget och har bra koll på tillställningen. Vi ställer idag upp med samma trupp, förutom att de båda juniorerna Hugo Nilsson-Hallgren och William Melberg finns med på bänken. För William är matchen idag hans första i A-laget.

Kungälv har en säsong bakom sig som varit lite upp och ner, framförallt hade man en tung start på seriespelet. Men efter det lyfte det lite bättre och nu har man blandat vinster med förluster och återfinns på en åttonde plats. En placering och en poängsumma som gör att de i princip ska kunna kvittera ett nytt kontrakt, vilket jag förmodar var målet när dom som nykomlingar.

I höstens möte mellan lagen avgör Hibs matchen i första perioden när man leder med 6-1. Sedan jämnar Kungälv ut spelet och de två sista perioderna blir klart mer jämna och tighta. Nu återstår att se hur dagens match blir. Två spelare ha lite extra koll på i Kungälv är Victor Olsson och Tobias Nordfors som ligger etta och tvåa i den intern poängligan.

Förutsättningarna finns för att det ska bli en underhållande match då Kungälv jagar de sista poäng för att säkra nytt kontrakt samtidigt som Hibs jagar poäng för att först och främst säkra playoffplats och även komma ikapp tvåan Skoghall.

Kan du inte vara på plats så kan du se matchen via länken nedan: