Inför Kumla hemma

10 JAN 2020 14:57
Äntligen hemmamatch igen!
  • Skapad: 10 JAN 2020 14:57

Det känns som en evighet sedan A-laget hade en hemmamatch och ja det var under förra decenniet så det var ju ett tag sedan. Efter förlusten då mot Lerum så har A-laget inte haft mindre än fyra bortamatcher, två i serien och två i DM, och alla har slutat med seger.

Sedan förra hemmamatchen har historieböckerna i Hibs skrivits om. Hibs meste poängplockare i A-laget heter numera Jesper Karlsson. Han slog Daniel Karlstams tidigare på 245 poäng i seriematchen mot Floda strax innan jul. Och som inte det vore nog slog Jesper även Daniels assistrekord i matchen innan. Detta är förstår nog som vi kommer uppmärksamma inför matchstart idag. Vi kommer även uppmärksamma Daniel, inte för att han blivit av mina rekord, utan för att han under nästan 10 år haft dessa rekord och det i sig är rekordlänge under Hibs snart 30-åriga historia.

Men nog om det som varit, mer om det som ska bli. Kumla är motståndarna ikväll och som ni ser i tabellen är det ett toppmöte som väntas. Kumla avslutade förra säsongen starkt och har tagit vid därifrån i år. De har några av seriens bästa spelare i Hannes Karlsson och Jakob Axelsson, ska det bli vinst idag måste killarna i rött ha koll på dom. Kumla som lag har varit riktigt starka i tredje perioderna och vänt många underlägen till vinst, en av gångerna var mötet mot Hibs i höstas som slutade med seger i sudden för Kumla.

Hibs ställer idag upp med en så gott som ordinarie lag, det är bara Håkon Bråten Groth och långtidsskadade Marcus Hedlund som saknas. Håkon är dock på väg tillbaka och vi hoppas att han kan spela snart igen, men för Marcus är dock säsongen över då han igår opererade sitt avslitna korsband.

Spelare som ni ska ha lite extra koll på idag är trion Lucas Söderström, Alexander Bergström och David Andersson som sett riktigt heta ut i alla de fyra matcher som spelat sedan senaste hemmamatchen.