Inför Kumla borta

04 OKT 2019 16:12
Dags för årets första bortamatch för A-laget
  • Skapad: 04 OKT 2019 16:12

Förra veckan inledes seriespelet för A-laget på allra bästa sätt när Floda IBK besegrades med klara 11-5 hemma i Uddeholm Arena. Idag är det dags ge sig ut på vägarna för årets första bortamatch. Kl 19:30 ikväll blåser domarna igång matchen mot Kumla IBK i Viahallen i Kumla.

Hibs kommer till spel med samma 19 spelares om genomförde Floda-matchen. Det innebär att trion Robin Axelsson, Marcus Hedlund och Pontus Gustavsson saknas. Gällande de tre är Pontus Gustavsson närmast spel och är tillbaka i träningen och går allt som det ska är han aktuell för i de kommande matcherna.

Eftersom Robin Axelsson saknas så blir 17-årige Hassan Halaoui med som reservmålvakt bakom Liam Andersson. Matchen idag blir Hassans tredje match med A-laget efter seriepremiären i lördags och en DM-match förra säsongen.

I övrigt innebär den oförändrade truppen bland annat att Johan Jonasson som gjorde sin andra start i A-laget i lördags och då passade på att göra två mål får fortsatt förtroende och återfinns återigen på vänsterkanten i kedjan där bröderna Karlsson utgör de andra spelarna.

Kumla är ett av få lag som finns kvar från förra årets serie. Då inledde man seriespelet väldigt svagt, men framemot jul höjde man prestationerna och var under våren ett av seriens bättre lag.

Årets seriespel inledde man med en uddamålsseger borta mot nykomlingarna IBK Kungälv med uddamålet. En spelare man ska ha lite extra koll på i Kumla är U19- och SSL-meriterade 21-åringen Hannes Karlsson.

Matchen börjar kl 19:30. Följ den via innebandy.se eller via SIBF:s app.

vf

stotta-logo-rotated