Inför DM-finalen mot Karlstad

01 FEB 2020 00:01
Den fjärde DM-finalen för A-laget någonsin
  • Uppdaterad: 01 FEB 2020 00:01

Imorgon lördag spelas årets DM-finaler i Colorama Arena. Fyra finaler ska spelas och i en av, herrfinalen, så möts Hagfors IBS och Karlstad IBF. Det är fjärde gången som Hibs spelar en DM-final i herrklassen och första sedan säsongen 2014/15.

Hibs har tagit sig till final efter vinster mot Grums IBK och Edebäck IBF. Karlstad IBF har å sin sida vunnit över Skoghalls IBK Utveckling och Karlstad IBF Ungdom.

Hibs kommer imorgon till spel med en trupp där två namn saknas i form av Håkon Bråten Groth och Daniel Bjord. Bråten Groth saknas fortfarande p.g.a. skada och för Bjords del handlar det om en mindre skadekänning som gör att han vilar. Det ska inte finnas några hinder för delta i de kommande seriematcherna, men det blir inget spel imorgon.

Hibs har som sagt spelat tre DM-finaler tidigare. Den senaste är från säsongen 2014/15 och då blev det seger mot Hultsberg/Björkås IBF i den då helt nygbyggda Uddeholm Arena (eller ja, Nya Arenan som den kallades då). De två tidigare var säsongerna 2010/11 och 2011/12. Då blev det förluster mot Skoghall IBK respktive just Karlstad IBF.

Karlstad, som leder Allsvenskan södra, är förstås stora favoriter att vinna matchen imorgon leda av storstjärnorna Anton Vestlund, Jesper Johansson, Tom Colling och framförallt Adam Colling. I laget finns också några spelare som spelat i Hibs tidigare i form av Victor Sjöstedt och Filip Nilsson. I truppen finns ytterligare tre ex-hibsare Marcus Pontusson, Daniel Ed och Oskar Thorén, de två förstnämnda är dock skadade och Thorén finns inte med i den matchtruppen som presenterats.

Matchen börjar kl 14:00 i Colorama Arena. Ni följer matchen bäst på plats förstås, men annars rekommenderar vi innebandy.se eller SIBF:s app.