Inför Alingsås hemma

22 NOV 2019 23:30
  • Skapad: 22 NOV 2019 23:30

Det känns nästan som en evighet sedan A-laget hade hemmamatch, men det är ju egentligen bara tre veckor sedan Arvika var här på besök. Sedan dess har det hunnit att vara en landslagshelg (där Jacob Karlsson spelade i det U19-landslaget under Euro Floorball Tour i Finland) och förra helgen då A-laget spelade bortamatch mot IBK Kungälv och vann med 10-5.

Skadeläget är relativt gynnsamt i A-truppen. Det är bara långtidsskadade Robin Axelsson och Marcus Hedlund som saknas, vilket de gjort i alla matcher hittills under säsongen. Gällande Robin så ligger han före tidsplanen i rehaben och vi hoppas att han kan vara tillbaka antingen i sista matchen innan jul eller första matchen på det nya året.

Senast blev det som sagt seger med 10-5 för A-laget och då precis som i matcherna innan det så producerade alla tre femmor mål framåt. Den bredden har varit nyckeln till att Hibs just nu ligger tvåa i serien. Även om inte alla får till produktionen eller om spelet hackar i en femma så är det alltid spelare som kliver fram och andra femmor som bidrar i produktionen. Dessutom finns en det en hård konkurrens när alla spelare utom de långtidsskadade spelarna är tillbaka, 18 utespelare slåss om de 15 startplatserna inför varje helg. Dessutom knackar flera spelare underifrån på och har visat både via spel i Edebäck och JAS-laget att det finns att bygga på inför framtiden. På tal på JAS-laget, ni är varmt välkomna till Uddeholm Arena på söndag när de JAS-laget möter Lillån IBK kl 16:30.

Vad vet vi då om IBK Alingsås? De har inlett säsongen med att ta sju poäng på åtta matcher och ligger just nu på plats 9, precis över nedflyttningsstrecket. Som föreningen har de stor erfarenhet av förbundsserierna och spelade i Allsvenskan så sent som 2016/17. Ser man poängmässigt har de flera spelare som producerat bra i trion Mattias Ögren, Joakim Andreasson och Kevin Keijsner. Men i övrigt har undertecknad ingen större koll på dom, men det är också lite av charmen men årets serie, det många nya lag och nya bekantskaper, man får helt enkelt se vilken typ av innebandy och match det blir.

Kan ni inte komma till Uddeholm Arena och se matchen kl 14:00 så kan ni se den på via vår sändning på SolidSport: