Henrik Østerås stannar kvar i Hibs

26 APR 2021 15:03
" - Jag har trivts jättebra i Hibs dom åren jag har varit här."
  • Uppdaterad: 26 APR 2021 15:03

Trots locktoner från elitserieklubbar hemma i Norge så har Henrik Østerås bestämt sig för att stanna kvar i Sverige och Hibs. Sportgruppen kan idag meddela att de kommit överens med Henrik om ett nytt tvåårskontrakt.
- Jag har trivts jättebra i Hibs dom åren jag har varit här, säger Henrik.

Henrik lämnade moderklubben Sarpsborgs IBK sommarn 2018 för att flytta till Hagfors och innebandygymnasiet. Under de tre säsongerna i Sverige har tagit kliv för kliv i utvecklingstrappan som finns inom innebandyn i Hagfors. År ett på gymnasiet spelade han i HJ17 och en del i JAS. År två innebar spel med Edebäck i division 3 och JAS, medan han inför årets säsong flyttades upp till division 1 och fortsatte spela i JAS.

Henrik deltog i tre av fyra matcher i division 1 och startade två dom. I första matchen från starten, borta mot Fristad GoIF, stod han för två mål och en assist. Sedan blev det även ett mål hemma mot IBK Kungälv i matchen efter innan säsongen pausades.

Den märkliga säsongen innebar också att det U19-VM som Henrik haft som mål att spela denna veckan flyttades till slutet av augusti.

Vi kanske ska börja med det som just nu förmodligen upptar det mesta av din tid, du tar studenten om en dryg månad, hur ligger du till med allt plugg? Under kontroll?
- Har väl hyfsad kontroll tycker jag. Det är mycket nu mot slutet så ska bli skönt att bli klar med allting.

Du tar som sagt snart studenten, men väljer att inte flytta hem till Norge utan blir kvar i Hagfors och Sverige. Vad var det som fällde avgörandet för dig när du beslutet skulle tas?
- Den största anledning är att jag ska studera i Karlstad om allt går som planerat. Samtidigt som att jag har trivts jättebra i Hibs dom åren jag har varit här.

Du hann med tre matcher i division 1 i höstas, hur upplevde du spelet där kontra division 3 och JAS?
- Dom största skillnaderna är väl att allt går mycket snabbare och att det är bättre spelare. Man kan typ aldrig slappna av när man är ute på planen, men det är ett spel som jag gillar.

I dina två A-lagsmatcher från start fick du spela center, kontra att du tidigare mest spelat forward. Vart trivs du bäst och varför?
- Svår fråga, trivs jätte bra som både center och forward men om jag måste välja så blir det forward. Det är där jag har spelat mest och känner mig mera bekväm där.

Om man ser mot den kommande säsongen, vad har du satt för personliga mål med den?
- Fortsätta på det spåret som jag slutade förra säsongen och hjälpa laget till att vinna varje match.

Sista helgen i augusti spelas U19-VM och du är en av de aktuella spelarna för den norska truppen. Hur går dina tankar rörande VM och vad tror du om chanserna att komma med i truppen?
- Det har ju varit lite innebandy det här året så har faktiskt inte tänkt så mycket på det. Ska försöka träna så mycket som möjligt nu inför VM så får vi se om jag kommer med eller inte. Såklart hade det varit jättekul om jag kommer med.

På söndag spelas herrarnas SM-final, blir det Storvreta eller Falun som vinner guldet?
- Hoppas på Falun.

Fredrik Eriksson i sportgruppen om att Henrik stannar kvar.
- Återigen roligt att kunna konstatera att vi kan behålla inflyttade spelare i klubben även efter studenten. Det säger mycket om vår miljö och att spelarna trivs i klubben. Trots att Henrik inte hann spela så många matcher i höstas så visade han upp sina fina offensiva egenskaper och att han kan leverera poäng även i division 1, dessutom från en lite ovan position som center. Henrik har en riktigt fin verktygslåda i det offensiva spelet och fortsätter han jobba hårt inför och under kommande säsong så kan han ta riktigt stora steg i sin utveckling och det ska bli spännande att följa den resan.

Klara spelare:
Alexander Bergström - 2021/22