Håkon Bråten Groth stannar kvar i Hibs

02 APR 2021 12:15
" - Den främsta orsaken är att vi som grupp har något oavslutat"
  • Skapad: 02 APR 2021 12:15

Sportgruppen kan idag meddela att det 16:e namnet i nästa säsongs A-trupp blir Håkon Bråten Groth som skrivit på ett nytt ettårskontrakt.
- Jag trivs bra i laget och med grabbarna i minibussen, säger Håkon

Trots att Håkon så sent som i november fyllde 21 år börjar han bli lite av en inventarie i A-laget nästa säsong blir nämligen hans femte i A-truppen och totalt sjunde i klubben sedan han anslöst från moderklubben Sarpsborgs IBK sommaren 2015.

Håkon gjorde comeback i höstas efter att ha missat andra halvan av den föregående säsongen p.g.a en knäskada. En comeback som lovade gott med tre poäng på fyra matcher från sin backplats och därutöver ett stabilt och bra spel.

Du kom till Hibs hösten 2015 och debuterade sedan i A-laget 2017, så kommande säsong blir den sjunde i klubben och femte i A-laget. Vad var de främsta orsakerna till att du stannar kvar en säsong till?
- Den främsta orsaken är att vi som grupp har något oavslutat, eftersom det inte har blivit något kval de två senaste säsongerna och vi har som mål att gå upp till Allsvenskan. Samtidigt som jag trivs bra i laget och med grabbarna i minibussen!

Årets säsong blev kraftigt förkortad och förra säsongen missade du sista halvan p.g.a. en knäskada, hur mycket saknar du serielunken?
- Det är klart man saknar att spela matcher med tanke på att jag missade en del av förra säsongen. Och efter att fått mersmak av de fyra matcherna som blev av under säsongen känner man sig sugen på att dra igång kommande!

Det är mycket prat om att målet med nästa säsong är att nå Allsvenskan, vad tror du krävs av laget för att för att kunna ta det steget?
- Att alla lägger ner tiden på försäsongen. Vi vet vilken högstanivå som finns, och är inte roliga att möta när orken är på plats! Samtidigt som att man kanske får den lilla extra gnisten nu som Niclas har kommit in!

Covid-19 påverkar hela samhället och drabbar många person, du är en av dom. Hur drabbades du och känner du av effekter av covid-19 även nu?
- Jag var extremt trött och sliten de första dagarna, men de gick sakta men säkert över. Annars är det bara orken som nu i efterhand fortfarande inte är helt bra, men det är många som har det mycket värre så jag kan inte klaga. Det är tur det är en lång försäsong så man hinner träna upp konditionen rejält!

Din gode vän och tidigare lagkamrat i Hibs Ludvik Hansen, återvänder till värmländsk innebandy i och med att han ska spela för Karlstad nästa säsong. Hur tror du det kommer gå för "Ludde" i Karlstad?
- Det har kommit upp som samtalsämne flera gånger de senaste åren om när han ska komma tillbaka till Värmland, så jag tycker det är jättekul att det äntligen blev av! Jag hoppas och tror det kommer gå bra för han i Karlstad. Blir nog en omställning i början att gå från Eliteserien till Karlstad, men med tanke på "Luddes" träningsvilja och driv tror jag det löser sig!

Klara spelare:
Alexander Bergström - 2021/22