Håkon Bråten Groth om inledningen av seriespelet

10 OKT 2020 13:47
" - Känns ju såklart bra med sex poäng efter två matcher, men känner även att vi har mer att gå på."
  • Skapad: 10 OKT 2020 13:47

A-laget har inlett säsongen med två segrar, borta mot Stenungsund och nu sedan hemma mot Sandared. Vi har fått en pratstund med Håkon Bråten Groth kring vad tycker om inledningen och seriespelet och lite annat.

Håkon Bråten Groth. Foto: Hagfors IBS

Två seriematcher spelade. Hur är din känslan efter matcherna mot Stenungsund och Sandared?
- Känns ju såklart bra med sex poäng efter två matcher, men känner även att vi har mer att gå på. En bra start så kan vi bygga vidare därifrån.

Vad kan ni ta med er främst från de matcherna?
- Det vi ska ta med oss från båda matcherna är viljan vi alla har för att vilja vinna! Även fast vi tidigt i båda matcherna fått mål emot har vi kört på och haft fart under fötterna. Så mot Fristad imorrn måste vi fortsätta ha fart under fötterna, fortsätta med våran offensiv och vara mer noggranna i vårat försvar för att ta tre nya.

Mot Stenungsund blev det ett straffmål för dig. Var det en patenterad fint eller? Och är du lagets utsedda straffskytt numera?
- Ja det var kul att man fick göra straffmål borta i seriepremiären! Nej vill nog inte säga att det var en patenterad fint (skratt), men efter att "Dava" lät mig lägga straff, kändes det som att jag i lugn och ro kunde gå fram utan press o lägga in den. Det märks, "Lukke" har sagt han är sugen på att ta straff så han kanske kliver dit nästa gång om han har feeling!

Du missade andra halva av förra säsongen, hur har det varit att komma tillbaka? Var det mycket ringrostigt i början eller hur kändes det?
- Känns riktigt kul att vara tillbaka igen efter att ha missat x antal matcher. Man har längtat tillbaka til plan efter en längre period med både rehab och sommarträningen. Hade väl lite tur att jag började med innebandyn efter sommaren, så jag inte var den enda i laget som hade ström i klubban om man säger så! Var såklart ovant till en början, men tycker jag kom överraskande snabbt in i det igen.

Numera är du inte ensam gutt i laget, vad säger du om dina landsmän inledning av säsongen?
- Nej precis och det är kul att man har någon att prata norska med, så det inte bara blir över sommaren när man är hemma. Tycker både Dennis och Henrik har startat bra i år. Henrik har ju förstås haft en del otur med skador så han har missat ett par träningar/matcher, men båda börjar ta för sig mer och mer. Ska bli kul att följa dom båda under säsongens gång.

Att den norska gränsen öppnas och stängs fram och tillbaka, hur påverkar det dig?
- Det är tråkigt på grund av att varken mamma eller pappa kan komma på besök när det är stängt. Hade tur att Värmland var grönt nu som vi hade hemmapremiär så pappa kunde se matchen. Mamma däremot kan det bli ett tag till jag ser, eftersom hon är utbildad sjuksköterska i grunden så hon får inte lämna landet då hon ska kunna vara tillgänglig för jobb på sjukhuset. Man får gilla läget och göra det bästa ut av det, inte så mycket man får gjort åt det. Förhoppningsvis är gränsen öppen till jul, så jag får komma hem.

Avslutningsvis, hur tung var förlusten mot Serbien i torsdags? Och när spelar Norges herrar ett mästerskap i fotboll igen?
- Den var riktigt tung! Man hade ändå fått tillbaka lite hopp att det skulle bli mesterskap när de unga norska talangerna hade växt till i de internationella ligorna. Men ge Håland, Ajer, Ødegård, Sander Berge och Sørloth ett par säsonger till så blir det förhoppningsvis mästerskap för oss!