Filip Nilsson inför första träningsmatchen

15 AUG 2020 21:16
KAIS Mora IF väntar i Uddeholm Arena söndag 16 augusti
  • Uppdaterad: 15 AUG 2020 21:16

Imorgon spelar A-laget sin först träningsmatch för säsongen när KAIS Mora IF kommer på besök till Uddeholm Arena.

KAIS Mora IF spelar precis som Hibs i division 1, men dock i en annan serie. Senast som Hibs och KAIS Mora var i samma serie var säsongen 2017/18. Då vann lagen varsin match, 7-6 för Hibs i Hagfors och 7-5 för KAIS Mora i Mora.

Till matchen imorgon kommer vi inte kunna ta in någon publik. Men vi sänder matchen via Solidsport. https://solidsport.com/hagfors-ibs/games/g/148vahpa

I matchen imorgon kommer trion Håkon Bråten Groth, Jacob Karlsson och Alexander Bergström missa.

Inför matchen har vi fått en pratstund Filip Nilsson som imorgon gör sin första matchen i Hibs sedan återkomst och dessutom möter sin tidigare klubb.

Filip Nilsson tillsammans med de andra nya spelarna i A-truppen, Marcus Öhlin, Henrik Österås, David Endl och Dennis Larsen. Foto: Hagfors IBS

Dags för första matchen i din comeback och det mot din tidigare klubb KAIS Mora, känsla och tankar inför matchen?
- Kul att vara tillbaka igen. Som alltid efter en lång försäsong är det skönt när matcherna drar igång igen och man kan blicka framåt mot seriespel.
Tror många är riktigt sugna på match imorgon så det kan nog bli en ganska fartfylld match. Trots allt första matchen för säsongen men vi ska ändå komma upp i en bra nivå.

Ni har gjort två veckor tillsammans sedan återsamlingen. Hur har träningarna varit hittills?
- Vart två bra veckor med högt tempo. Som alltid är det väl lite ringrostigt på de flesta håll men nu börjar vi komma in i det mer och mer. Ser spännande ut!

Vilka spelare kommer du spela imorrn?
- Vi har testat lite olika som man gör på försäsongen, men denna vecka som varit har vi börjat sätta lite formationer inför morgondagens match så jag startar med Lucas, Endl, Micke och Rasmus.

Vad har ni för fokuspunkter inför matchen? Har du även några personliga fokuspunkter?
- Vi har börjat träna på ett presspel för att vinna tillbaka bollen fortare så det får väl ändå vara fokuspunkten. För egen del är det väl att fortsätta bygga vidare på spelet med kedjan och förhoppningsvis bidra med några mål.

Är det någon spelare som överraskat på dig hittills i laget?
- Får säga PG på den, sett rapp ut på träningarna.

Vad tror du matchen slutar imorgon?
- Vinst 10-6