Fem spelare och en ledare lämnar A-truppen

19 APR 2020 12:47
Blandat två spelare som tillsammans gjort 358 A-lagsmatcher
  • Uppdaterad: 19 APR 2020 12:47

En silly season innehåller alltid beslut och besked om personer som tillkommer och förlänger, men också personer som inte blir kvar. Idag kan vi meddela att fem spelare från A-truppen inte kommer spela kvar i Hibs och en ledare som inte heller kvar.

De fem spelarna är Daniel Brokvist, Erik Toivanen, Albin Rååd, Robin Jansson och Erik Jansson, och ledaren är lagledaren Leif Rååd.

Övre raden: Albin Rååd, Daniel Brokvist och Erik Toivanen. Undre raden: Robin Jansson, Leif Rååd och Erik Jansson. Foto: Hagfors IBS

För Daniel Brokvist så läggs klubban på hyllan för tillfället. Erik Toivanen ska påbörja studier på annan ort och kommer avvakta intagningsbeskedet innan han gör klart med ny klubb. Vad gäller Albin Rååd, Robin Jansson och Erik Jansson så har de inte gjort klart med nya klubbadresser.

Sportgruppens kommentarer:

- Det kommer kännas märkligt att Daniel Brokvist och Erik Toivanen inte kommer finnas med i A-truppen kommande säsong. Daniel blev i A-truppen 2012 och Erik året efter och båda har sedan dess varit två instrumentala delar av det lag som bland annat har tagit fyra topp 4-platser. Både Daniels och Eriks instaser för de framgångarna kan inte underskattas, oavsett om det handlat om att bidra i offensiven eller klara av ett box play. Tillsammans har de gjort 358 matcher i A-laget, så det råder ingen tvekan om att vi tappar mycket rutin och vi kommer sakna dom. Sedan tappar vi också vår lagkapten i Brokvist. Han fick bindeln som 17-åring 2013 och har varit lagkapten i sju år. Det är bara att buga och bocka för tiden hos oss och önskar dom båda lycka till med vad som framtiden bjuder på!

- Robin och Albin tillhör de senaste "generationen" som kommit upp i A-laget och bidragit till de två senaste säsongernas topp 4-placeringar. Vi kommer sakna båda killarna framöver både på och utanför planen. Det är två personer som alltid satt laget för jaget och alltid sett till att bidra till lagets resultat oavsett vilken roll de haft eller fått. Med tanke på att de bara är 20 år gamla så har de verkligen framtiden för sig, så hoppas och tror vi att de kommer lyckas bra där de hamnar, och att våra vägar kan korsas igen i framtiden. Vi skickar ett stort tack för tiden hos oss och önskar som sagt dom lycka till i framtiden!

- Erik Jansson värvades in till laget inför årets säsong för att bidra med både fysik i försvarsspelet och lite mer tyngt i offensiven från backplats, och precis det har han bidragit med, inte minst i hans debut mot Floda i höstas när han smällde in ett hat trick. Erik hjälpte oss till att återigen nå en topp 4-plats i tabellen och uppnå säsongens mål. Vi skickar ett stort tack för säsongen hos oss och önskar Erik lycka till i framtiden!

- Leifs tid som ledare i klubben spänner sig cirka 15 år tillbaka. Han har varit ungdomsledare för både P95- och P99-laget, ungdomsansvarig, suttit i styrelsen, haft hand om U-laget och nu de två senaste säsongerna varit lagledare i A-laget. Genom sina olika roller har han varit en av personer som kanske inte syns så mycket utåt, men som sett till att klubben fungerat. Vi kommer sakna Leif som ledare hos oss, men hoppas och tror att vi kommer stöta på honom på läktaren även nästa säsong. Stort tack för alla år!