Dennis Larsen inför Floda borta

07 JAN 2022 11:59
" - Vi har haft mycket energi inför matcherna efter förlusten mot Lidköping."
  • Uppdaterad: 07 JAN 2022 11:59

Efter varit lediga från matcher under jul- och nyårshelgerna så drar A-laget igång vårsäsongen imorgon när man åker till Floda för möte med förstås då Floda IBK. Nedan kan ni läsa om läget i laget samt läsa vad Dennis Larsen som tror matchen.

Matchtrupper - https://stats.innebandy.se/sasong/39/serie/29949/match/1134602/laguppstallning

I Hibs saknas långtidsskadade Marcus Pontusson, även Filip Nilsson saknas efter sin operation i december samt att Henrik Österås är sjuk.

Första matchen för 2022. Hur har jul- och nyårshelgerna varit för dig? Och framförallt, vad fick du av julenissen?
- Det har varit bra, har umgåtts med familj och vänner vilket har varit väldigt skönt. Av julenissen fick jag en massagekudde som jag är nöjd med, fick också kläder och sånt som jag behöver.

Floda står för motståndet i återstarten. Höstens möte med dom var en match där vår insats var väldigt ojämn. Vad minns du från matchen och vad är viktigt att ta med sig från den?
- Jag minns att vi fick en dålig start på matchen med 2 snabba mål bakåt. I andra perioden går vi ner på folk och tar över matchen och vinner med 6-4. Den här matchen är det viktigt att vi spelar med hög intensitet från start till slut, när vi gör det är vi jobbiga att möta.

Formen för hela laget var verkligen bra inför jul med tre raka segrar i seriespelet. Vad tycker du är det som klickat bra sedan förlusten mot Lidköping?
- Vi har haft mycket energi inför matcherna efter förlusten mot Lidköping. Matcherna mot Lockerud och Stenungsund är två väldigt lika matcher. Då är vi effektiva och vinner med stora siffror. Från de matcherna kan vi ta med oss ​​att vi aldrig faller ner på deras nivå trots att vi leder med många mål. Mot Skoghall är det jämnt hela matchen. Det jag tycker vi kan ta med oss från den matchen är att vi fortsätter gå för det istället för att spela av tredje perioden när vi leder med ett mål efter andra. Det får vi även betalt för när vi drar ifrån i sista perioden. Tre matcher där alla gör jobbet och spelar tills matchen är över. Även roligt att Liam får hålla nollan mot Stenungsund, han har stått riktigt bra dom matcherna han har fått förtroende!

Hur ser du på din egen säsong så här långt?
- Har väl varit helt okej, började ganska dåligt men så blev det bättre innan jul, men jag är inte nöjd och har mycket mer att bevisa!

Årets säsong är första säsongen som seniorspelare. Hur har omställningen varit från att gå på gymnasiet till att bli seniorspelare?
- Det har varit bra, jag har ett jobb som jag trivs med, det är också skönt att inte ha läxor och prov som man har i skolan. Dagarna blir lite längre men jag vänjer mig mer och mer. Jag saknar innebandypassen på dagtid. Det märks att jag inte har lika många innebandyträningar nu jämfört med när jag gick gymnasiet.

Du går och väntar på ditt första mål i A-laget, vad tror du, får vi se det imorrn?
- Jag vet faktiskt inte, hoppas såklart på det. Alltid roligt att bidra offensivt.

Vad tror du matchen imorgon slutar?
- Jag tror vi vinner med 8-3.
Foto: Lars-Pether Sjöö

Lasse Eklund, assisterande tränare