David Andersson inför Fristad borta

10 OKT 2020 20:54
Dags för säsongens andra bortamatch
  • Uppdaterad: 10 OKT 2020 20:54

Efter vinsten hemma senast mot Sandared är det så idag dags att möta det andra laget i serien som kommer Borås kommun, Fristad GoIF.

Fristad är visserligen nya i vår serie men det är inte nykomlingar i division 1. De spelade i division 1 södra Götaland förra säsongen och slutade där på en niondeplats efter att ha säkrat nytt kontrakt i sista omgången.

Årets säsong har de inlett med två förluster. Först borta mot Karlstad Ungdom och sedan förra helgen, hemma mot Lockerud Mariestad. Poängbäst hittills i laget är Alexander McVey som gjort två mål och två assists på de två spelade matcherna. Poängbäst i laget ifjol med 40 poäng på 19 matcher var Victor Back, men även om Back är licensierad för Fristad i år så har han ännu inte gjort någon seriematch för dom. Back vann ifjol den interna poängligan med marginal, tvåa var Anton Andersson på 22 poäng (visserligen på endast 13 matcher).

Matchen idag blir första gången som Fristad och Hibs respektive A-lag möts.

Hibs kommer till spel imorgon med full trupp, 20 spelare. Marcus Hedlund saknas som bekant och Alexander Bergström är ombytt och med på bänken, men det är tveksamt om han kan komma till spel.

Fristad GoIF sänder matchen och ni kan se den via denna länken.

Inför matchen har vi fått en pratstund med förra helgens fyramålskytt, David Andersson.

David Andersson. Foto: Hagfors IBS

Idag är det dags för årets tredje seriematch när ni tar er an Fristad GoIF. Hur bra koll har du på motståndet?
- Nej det skulle säga att jag har väldigt dålig koll på dem lagen som är nya inför i år.

Har ni fokus på något extra inför matchen?
- Vi var inte så nöjda med vårat försvarsspel från förra helgen så har väl varit lite extra fokus på det.

Hur har träningarna känts under veckan?
- Har haft lite känningar i mitt lår i början av säsongen, därför tränade jag bara i torsdags och den träningen tyckte jag vi hade ett bra tempo, lite frustration för några men det tar dem ut mot Fristad.

Förra matchen får vi säga var minst sagt framgångsrik för din del. Fyra mål av dig och ytterligare två av din femma. Vad var det som gjorde att det klickade så bra dig och femman? Och när senast satte du fyra mål i en match?
- Ja du, jag har spelat med både Johan och Jacob i JAS för två säsonger sedan, så det är inget främmande för någon av oss, sen tror jag det hjälper när alla är så löpvilliga vilket gör att det alltid finns nånsin att passa. (skratt) senast jag gjorde 4 mål var nog några år sedan när jag var med HJ20-laget en match.

Matchen mot Fristad innebär också en relativt lång bussresa. Hur brukar du fördriva tiden på bussen? Och vem tror du vinner "Björnens" quiz imorrn?
- Ja det brukar ta sin tid, det brukar bli lite allt möjligt för min del, men mobilen brukar vara väl använd efter resan. Det känns som att killar är sugen på revansch från förra gången så han tar det nog

Vi får passa på att gratulera i efterskott, du fyllde 20 år i torsdags. Hur firades det?
- Tackar! Fick lite god mat och tårta hos svärföräldrarna på torsdagen och på fredagen blev det en tur hem till föräldrarna för att bli firad med släkten

Vad tror du matchen slutar idag?
- 7-3. PG får ett smörpass av Jesper när han sätter det matchvinnande målet.